Zanimljivosti

Pogledajte posljednje snimke Marilyn Monroe

1kviews

Decenijama nakon smrti ona ostaje jedna od najkontroverznijih ikona HollywoodaMarilyn Monroe pronađena je mrtva u spavaćoj sobi njezine kuće Brentwood. Pronašao ju je psihijatar dr. Ralph Greenson u ranim jutarnjim satima 5. kolovoza 1962. godine.

Greensona je tamo pozvala domaćica Eunice Murray, koja je s Marilyn boravila preko noći i probudila se u 3:00 ujutro “osjećajući da nešto nije u redu”.

Murrayica je vidjela svjetlo ispod vrata Monroeine spavaće sobe, ali nije uspjela dobiti odgovor i vidjela je da su vrata zaključana. Smrt je službeno potvrdio Monroein liječnik, dr. Hyman Engelberg, koji je stigao u kuću oko 3:50 ujutro.

Neočekivana smrt slavne glumice bila je velika vijest u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi, piše portal Vintage News. Lois Banner kaže, “priča se da se stopa samoubojstava u Los Angelesu udvostručila mjesec nakon njene smrti”, a Chicago Tribune izvijestio je da su primili stotine telefonskih poziva od članova javnosti tražeći informacije o njezinoj smrti.

Ovo je posljednja poznata snimka slavne glumice, snimljena nedugo prije nego što je tragično oduzela vlastiti život.

Francuski umjetnik Jean Cocteau komentirao je kako njezina smrt “treba poslužiti kao strašna lekcija svima onima čija se glavna okupacija sastoji od špijuniranja i mučenja filmskih zvijezda”,.

Njezin sprovod, koji se održao 8. rujna na groblju Memorijalni park Village Westwood, bio je privatan i pozvani su samo njezini najbliži suradnici. Organizirali su ga Joe DiMaggio i njezina menadžerica Inez Melson. Stotine gledatelja zakrčilo je ulice oko groblja.

Njena trajna popularnost povezana je s “Merlinkinim” konfliktnim javnim imidžom. S jedne strane, ostaje seks simbol, ikona ljepote i jedna od najpoznatijih zvijezda klasične holivudske kinematografije.

S druge strane, ona se također pamti zbog njenog uznemirujućeg privatnog života, nestabilnog djetinjstva, neuspješne borbe za profesionalno poštovanje, te njezine smrti i teorija zavjere koje je okružuju.

Izvor: Hayat.ba