Showbiz

Poslušajte/pogledajte dvije nove pjesme Dine Merlina (VIDEO)

473views

Taman prije nego što krene njegova era zbog koje ćemo svakako zapamtiti kraj 2023. godine, sa čak 12 rasprodatih Arena u nešto više od mjesec dana, sarajevski muzički čarobnjak odlučio je obradovati svoju vjernu publiku sa dvije nove pjesme, a sve kako bi još dodatno zagrijao već usijanu atmosferu uoči predstojećih koncerata.

08

Dino Merlin, dosljedan sebi i svojoj nježnoj umjetničkoj duši, uoči nastavka senzacionalne turneje „Mi“ po arenama u Beogradu, Zagrebu, Skopju i Cirihu, upotpunjuje svoj muzički opus video spotovima za dvije nove pjesme.

„Skoro će zima“ nova je balada iz njegove kreativne radionice, a u isto vrijeme objavio je i duet „Ne radujemo se“ s beogradskim multiinstrumentalistom Markom Louisom. Obije pjesme biće premijerno izvedene uživo na prvom od četiri rasprodata beogradska koncerta.

10

Nastavak je to posebne umjetničke priče: Merlinovog specifičnog muzičkog izražaja zbog čega već pune četiri decenije dominira popularnom muzičkom kulturom ovih prostora, a i dalje ostaje jedinstven i nadaleko prepoznatljiv kao autor koji svojim stihovima upakovanim u moderne muzičke izražaje i najmoderniju svjetsku produkciju ostavlja trajni zapis najčišće ljubavne emocije tako jednostavno, a opet moćno kako bi uvijek i u svako vrijeme bio dostupan svim generacijama.

-Dragi moji prijatelji, upravo su pred vas izašle dvije ljepotice, dvije sestre bliznakinje. Jedna s Markom, jedna sa mnom. Iako se možda čini da svaka priča svoju priču, izgleda da je to jedna priča. O našim životima, o našim ljubavima, sreći i razočarenju; o svemu onome što mi svi zajedno prolazimo u našim životima. Nadam se da ćemo ih dugo zajedno pjevati – poručio je sarajevski kantautor po izlasku novih singlova i video spotova.

09

Nove pjesme poslužiće kao idealno zagrijavanje glasnica za predstojeće četiri rasprodate Arene u Beogradu, četiri u Zagrebu, dvije u Skopju i dvije u Cirihu, a ovih njegovih dvanaest velikih koncerata i dalje drže tempo ‘Merlinomanije’ koja je zavladala još prije godinu dana otkad je krenuo s novom globalnom turnejom i u samo nekoliko dana rasprodaje najveće dvorane ovih prostora gdje god najavi koncert.

To i ne čudi jer Dino Merlin u javnosti je prije svega prepoznatljiv kao umjetnik koji koncerte priređuje na najvećim pozornicama, kako regije, tako i svijeta, a njegova posebna harizma na svakom koncertu jedinstveno je i neuporedivo iskustvo.

U nastavku poslušajte dvije nove pjesme Dina Merlina.

 

 

Foto: Radoš Jovanović/Dino Vehabović,
Autor: Grand