Lifestyle

Prevarite starenje: Kako pravilno njegovati lice poslije 25. godine

808views

Do otprilike 25. godine života ne moramo toliko brinuti o koži lica, no nakon sredine 20-ih trebali bismo se malo potruditi

Neke prirodne metode, kao što su pravilna prehrana, svakodnevna njega lica te gimnastika za lice mogu vam pomoći da vaše lice izgleda svježe i lijepo. Pogledajte malo više o tri glavna koraka za njegu kože:

1. Kozmetička njega

Temelj svega svakodnevno je umivanje, čišćenje kože i njezino hranjenje. Jedinstvenog recepta ovdje nema – slijedite savjete kozmetičara za svoj tip kože te vodite računa o tome kako vaša koža reagira na proizvode preparativne kozmetike. Nemojte vjerovati “čudotvornim” metodama i tretmanima, oni vam nekad mogu nanijeti više štete nego koristi.

Gimnastika za lice također je više nego preporučljiva. Ako ćete se baviti njome, mnoge će nesavršenosti na koži nestati same. Tijekom vježbi rade svi osnovni mišići lica i poboljšava se cirkulacija. Koža postaje svježija i zategnutija, a umor se briše.

2. Pravilna prehrana

Sve što jedemo održava se na našem tijelu, a tako i na koži lica. Ako često jedete čokoladu, pijete puno kave i općenito se hranite loše, izgledat ćete lošije nego što biste izgledali da se hranite zdravo. Nemojte paničariti i jako se ograničavati, već jednostavno probajte, za početak, uvesti više zdravih namirnica u svoju prehranu te smanjiti količinu nezdravog. Recimo, i dalje možete piti kavu ujutro, no tijekom dana više nemojte. Također, naučite pratiti reakcije svog organizma na sve promjene koje radite u prehrani, tako ćete vidjeti što vam odgovara.

3. Način života

Svi su procesi u našem životu međusobno povezani, stoga pojava bora ne mora biti rezultat starenja kože, već može odražavati stanje vašeg organizma u cijelosti. Spavate li dovoljno, krećete li se redovito? Bavite se sportom, pazite na svoje držanje, posebno ako radite u uredu. Razvijajte sami sebe, čitajte knjige, radite ono što vas veseli. Od toga će vam se razviti samopouzdanje, izgledat ćete bolje, a i vaše će lice biti sjajnije.

Izvor: cromoda.hr