Showbiz

Producent Lady Gage radio na novoj pjesmi Nene Murića koju je objavio za Dan zaljubljenih

336views

Neno Murić je za Dan zaljubljenih objavio  novu pjesmu “Ljubiš mi se”, koja je drugačija od onoga što je do sada pokazao kroz svoj autorski rad.

Autor muzike i teksta je Neno Murić, aranžman potpisuje Duško Šegvić, dok je miks i mastering uradio svjetski poznati producent Brent Kolatalo. Spot potpisuje Klicker produkcija.

– Inspiraciju za svoje pjesme tražim svuda oko sebe.  Za mene je ljubav neiscrpna tema. Tako je bilo i sa novom pjesmom. Moja djevojka imala je običaj u kratkoj SMS poruci napisati “ljubiš mi se”.  To je značilo da me poželjela i ja bih se stvorio istog trena. Na neki način sam je iskoristio da napišem tekst, a onda i melodiju, koju sam zabilježio u diktafonu i poslao mom saradniku Dušku Šegviću. On je ubrzo postavio odličan aranžman i poslao je na miksanje u New York.

Mix i mastering uradio je svjetski poznati producent Brent Kolatalo, koji je u svojoj bogatoj karijeri sarađivao sa Tayor Swift, Lady Gagom, Brunom Marsom, Eminemom, Lanom Del Ray, Kanye Westom i mnogim drugim planetarno popularnim muzičarima. Vjerujem da će se pjesma dopasti publici. Vesela je, ima zarazan refren koji se lako pamti, a energija tokom cijele pjesme slušaoca pokreće na ples – kaže Neno Murić koji će imati priliku uživo predstaviti svoju novu pjesmu 24. februara u “Coloseumu” i 8. marta u hotelu Hills.