Showbiz

Proglašeni pobjednici „Nikad nije kasno“

271views

Sinoć se održalo veliko superfinale devete sezone šoua „Nikad nije kasno“, u kom su pobjedu odnijeli Ružica Čavić, Sašo Bašeski i Selma Čavkić.

Nakon devet mjeseci nevjerovatne pjevačke borbe, pred stručnim žirijem je bio zadatak da izabere pobjednike ovogodišnjeg serijala.

Stručni žiri u finalu činili su Saša Milošević Mare, Ljubica Vraneš i Kaliopi, kao i 23 člana žirija koji su glasala u lajv telefonskom uključenju i tako izabrali pobjednika.

ZIRI NNK FINALE 23062024 FOTO MUNJA ok 3

Njih troje su osvojili najveći broj glasova

Pobjednica devete sezone emisije „Nikad nije kasno“ prema odluci stručnog žirija je Ružica Čavić Tomićević koja je osvojila najviše podrške stručnog žirija, a to je upravo bilo 188 glasova.

Dobro došla nazad, Ružice – poručio joj je predsjednik žirija Saša Milošević Mare.

Ovu nagradu posvećujem svom suprugi i sinu uz mene čitavog života -izjavila je Ružica Čavić.

RUZICA CAVIC TOMICEVIC 52 GOD. CACAK 5 ok

Prvog pobjednika odabrala je Fejsbuk publika, a lasakvu titulu u devetoj sezoni ponijela je Selma Čavkić koja je osvojila najviše glasova.

0A0A0042

Selma Čavkić je odnijela pobjedu u kategoriji Fejsbuka i to sa 23,8 posto podrške publike, odnosno 4.927 glasova.

Selma je ovu pobjedu doživjela veoma emotivno, a nakon trijmfa Ljubica Vraneš joj je uručila nagradu.

-Hvala puno, hvala od srca svima – kazala je Selma Čavkić nakon pobjede.

0A0A0069

Najveću podržku publike putem SMS glasova dobio je Sašo Bašeski. Za Makedonca je u finalnoj noći pristiglo 6.087 glasova.

Prilep će biti ponosan, kao i svi Makedonci. Hvala ti – rekla je Kaliopi dok je Saši uručivala nagradu, a pobjednik se zahvalio na svemu.

 

Ko je Ružica Čavić?

Ružica iza sebe ima uspješnu karijeru koju je prekinula kada se 2005. godine povukla iz javnosti, a o njenom životu malo se znalo sve dok se prije devet mjeseci nije pojavila u kod Žike Jakšića u emisiji.

Ružica je rođena je na Manjači, odrastala je u Novom Sadu, a već godinama živi godinama u Čačku.

RUZICA CAVIC TOMICEVIC 52 GOD. CACAK FINALE NNK 23062024 FOTO FILIPok 5

Pošto nije završila fakultet, osjećala je da treba da ostavi trag u muzici koja joj je oduvijek bila velika ljubav zbog čega je 2000. godine objavila solo album.

Karijeru je započela u bendu „Nemoguće vruće“, nakon čega je njen muzički put krenuo uzlaznom putanjom.

Učestvovala je na mnogim festivalima i osvajala nagrade, a među brojnim pjesmama najdraži joj je duet sa Željkom Samardžićem „Nikad ne reci uskoro“ kao i pjesma „Sve ja to poštujem“ koja je bila veliki hit.

0A0A0286
Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: S. Čumić/Grand.online