Lifestyle

Savjet za žene iznad 40 koje žele smršati

386views

Nakon četrdesete godine pojavljuju se potpuno nove prepreke kad su u pitanju zdravlje i fitness…

Kako starimo, suočene smo s ozbiljnim izazovima za naše zdravlje, kondiciju i kvalitetu života.

Održavanje zdrave tjelesne težine i razine kondicije može biti borba u bilo kojoj dobi. Ako tome dodamo i ostale fizičke zdravstvene izazove poput naše potrebe za održavanjem zdravih kostiju i mišićne mase (sprečavanje kasne pojave osteoporoze), izazovi ponekad mogu izgledati nepremostivi. Zbog toga smo izdvojile nekoliko savjeta i trikova za postizanje uspjeha u zdravstvenim i fitnes ciljevima iznad četrdesete godine života.

Sedam do osam sati sna

Prava količina sna ne samo da će ti omogućiti da vježbaš ili radiš s najvećim potencijalom, već će i ojačati tvoj imunološki sustav, spriječiti ozbiljne bolesti poput kardiovaskularne bolesti, hipertenzije i dijabetesa u zamahu, ali i stvari poput depresije i debljanja.

To su neke ozbiljne koristi za žene starije od 40 godina, jer se s godinama povećava rizik od bolesti srca i debljanja. Suprotno tome, studija objavljena u časopisu Open Respiratory Medicine Journal tvrdi sljedeće: “Postaje vrlo jasno da smanjenje ukupnog broja sati sna tokom noći može dovesti do ozbiljnih posljedica za gotovo sve tjelesne organe i sustave.” Dakle, koja je prava količina sna? Taj se broj nije promijenio – između sedam i osam sati tokom noći.