Paparazzo

Severini oduzeto dijete jer 46 dana nije išlo u školu

386views
advertising banner

Vrhovni sud saopštio je odluku u slučaju starateljstva nad Aleksandrom, sinom pjevačice Severine Vučković i biznismena Milana Popovića.

Naime, ovom odlukom Vrhovnog suda sada je poništena presuda Županijskog suda u Splitu, kojom je tada odlučeno da Aleksandar, nad kojim su roditelji imali zajedničko starateljstvo, živi s majkom. Prvobitno je dječak trebalo da živi sa ocem. Vrhovni sud je usvojio revizijski zahtjev Milana Popovića. On je istakao da Županijski sud u Splitu nije usmeno ispitao vještake, iako je to posebno tražio, piše “24sata.hr”.

Nijedan od dvojice vještaka se nije pojavio na ročištu iz zdravstvenih razloga, a Vrhovni sud je zaključio da je drugostepeni sud selektivno prihvatio nalaz i mišljenja vještaka.

– Nejasnoće u nalazu i mišljenju vještaka se ne otklanjaju neprihvatanjem nejasnih dijelova nalaza i mišljenja, već dopunom nalaza vještaka i to, kako je propisano, usmeno na ročištu – navodi se u odluci Vrhovnog suda.

Prema odluci Vrhovnog suda, došlo do bitne povrede odredbi parničnog postupka.

Propust je, smatra veće Vrhovnog suda, napravljen upravo u tome što vještaci, uprkos zahtjevu jedne od strana, nisu pozvani na ročište u Županijskom sudu u Splitu.

– Treba zaključiti da, čim je jedna od stranaka zahtjevala da vještak bude usmeno saslušan na ročištu i precizirala okolnosti pod kojima se ročište predlaže, bez obzira što se prethodno uopšteno izjasnila da nema primjedbe na nalaz i mišljenje vještaka, bitnu povredu odredaba parničnog postupka. Zbog toga je drugostepena presuda ukinuta i predmet vraćen na ponovno suđenje Županijskom sudu u Splitu – navodi se u odluci, prenosi 24sata.hr.

– Do takve odluke Vrhovnog suda je došlo isključivo zbog toga što 2019. godine, kada je dijete bilo u trećem razredu, 46 dana nije išlo u školu, već je bilo na Severininoj turneji, pa se otac, kasnije, kad je dobio dijete, angažovao da dječak ne padne razred – priča izvor i dalje navodi:

– Kad je to sve sagledao osnovni sud pet sudija jednostavno je izglasalo da druge mogućnosti nema. S druge strane, Severini nije oduzeto starateljstvo, već je sud pjevačici smanjio broj dana. A zašto je sud Severini smanjio dane sa djetetom – samo zato što u jednom periodu dijete 46 dana nije vodila u školu i vijeće od pet sudija je procjenilo da je Severina nemarna majka zato što sina 46 dana nije vodila u školu – zaključuje izvor za Republiku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Severina (@severina)

Vučkovićeva je, u okviru objave koju je juče postavila na svom Instagram profilu, otkrila i kojim dana će viđati sina Aleksandra.

– Pojednostavljeno, ovo zapravo znači da ću ponovno svoje dete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedelju – napisala je Vučkovićeva između ostalog, a brojne kolege su joj uputile javnu podršku.