Paparazzo

Sidik Šabanović sprema džumbus sa Bosancem

337views

Finalista takmičenja „Zvezde Granda“ Sidik Šabanović osvojio je emotivnim nastupima i maestralnim sevdalinkama simpatije regiona, a sada je otkrio da je sve do sada samo početak njegove karijere.

Sidik je u razgovoru za Grand najavio nastavak saradnje sa svojim mentorom Draganom Stojkovićem Bosancem, ali i otkrio kako teku pripreme za predstojeći koncert u rodnom Visokom, u Bosni i Hercegovini.

-Najavio sam koncert pa su sada i tu pripreme, zovi ovog zovi onog da pripremi voditelja, pa orkestar. Sve to treba lijepo organizovati – ispričao je Sidik za Grand.

sidik šabanović

Sidik je u razgovoru za Grand otkrio i šta mu je rekao otac rekao nakon finala „Zvezda Granda“.

-Iskreno, otac je očekivao da budem barem u top šest, ali kaže da je i ovo super. Uopšteno govoreći, ja sam svojim uspjehom zadovoljan čim sam u finalu. To je jedan veliki uspjeh jer ovo nije malo takmičenje i trebalo je doći do tog nivoa – priznao je pjevač koji je izuzetno ponosan na saradnju sa mentorom Bosancem:

-Bosanac je kao i ja sretan što sam došao do finala. Mi svakako spremamo sad dalje neki džumbus (smijeh)!

sidik šabanović

Na pitanje da li je tokom takmičenja imao priliku da posjeti čuveni muzički studio Dragana Stojkovića Bosanca, kako ga mnogi nazivaju ‘podrum’, Šabanović je odgovorio:

-Pa ja sam bio u tom „podrumu“, u tom studiju više puta kad su bile pripreme za takmičenje. Radimo zajedno, pripremamo, on je uključen u moju prvu pjesmu i ako Bog da i u svaku slijedeću. Da ga Bog samo poživi.

sidik šabanović

Iako se dešava da mnogi pjevači koji su prošli kroz „Zvezde Granda“ često nakon završetka takmičenja zaborave na svoje mentore, Sidik je uvjeren da nije od takvih osoba.

-Bosanac je jedan čovjek koji je dosta sebe dao za mene i nije zaslužio da se ja tako ophodim prema njemu. I normalno je da u sve što budemo išli, idemo zajedno – poručio je Šabanović.

On je progovorio i o repertoaru i brojnim nastupima koji se zakazuju iz dana u dan, i otkrio da je spreman da izvodi i dosta pjesama koje inače nije pjevao tokom takmičenja.

-Normalno je to jer dosta nastupa ima, a ja nisam htio ništa da zakazujem dok je trajalo takmičenje, ali sad je baš grunulo da valja. Kada je rijječ o pjesmama ja nikada nisam ni pjevao samo sevdalinku, ali jednostavno s tim sam se predstavio u takmičenju tako da sam ostao sevdalija do kraja. Ali ostali narodnjaci ne manjkaju u mojiim izvedbama, tako da ko god bude slušao iznenadiće se – ispričao je za Grand.

sidik šabanović

Sidik je na kraju uz osmjeh progovorio i o kravama i o tome da li su one čule njegov nastup u finalu takmičenja.

-Nismo imali direktan prenos (smijeh). Tata je bio na farmi, i Emina i ostali. Imali su dosta poziva tako da su one bile obavještene o mom plasmanu (smijeh).

 

 

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: A.Dačić/Ž.Krstić/Grandonline