Showbiz

Svoj NAJVEĆI HIT snimila je sa samo 20 GODINA, a na vrhuncu karijere NESTALA: Da li znate ko je devojčica sa slike?

261views
Crnokosa devojčica sa fotografije, rođena u Ohridu pre 56 godina, je od najranijih dana svog života izražavala sklonost prema muzici.

293881283_571242727817162_1210321203098328460_n.jpg

Nakon što je kao školarka nastupala na mnogobrojnim muzičkim festivalima u Makedoniji, javnost je počela da uočava njen veliki talenat koji ju je danas doveo na listu najboljih vokala regiona.

1984. godine upisala je Muzičku akademiju, uporedo pohađala časove pevanja, i u isto vreme osvajala prestižne nagrade. 

Sa samo 19 godina postaje pevačica jedne muzičke grupe po kojoj i danas nosi umetničko ime.

k2.jpg

U pitanju je- Kaliopi!

Kaliopi je bila deo istoimene grupe u kojoj je bio i njen bivši suprug Romeo Gril. Stvarali su pesme sa kojima su učestvovali na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima, gde su često nagrađivani. Prvi album su objavili 1986. godine, a nazvali su ga takođe „Kaliopi“.

Godine 1987. u Zagrebu je izašao drugi album sa ukupno devet pesama a koji je nazvan „Rođeni“. Upravo je pesma po kojoj je čitav album dobio ime, a koji mnogi znaju kao pesmu ”Bato”, postala hit širom Jugoslavije, a ni danas nije izgubila na popularnosti.

k.jpg

Kada je nastala ova bezvremenska pesma, Kaliopi je imala samo 20 godina. Pesmu je napisao Romeo Gril, koji je bio upoznat sa njenom životnom pričom, a koja je tada bila puna čežnje, patnje i bola.

Redovno su održavali nastupe i koncerte širom Jugoslavije, takmičili se na Jugoviziji, a na vrhuncu slave i popularnosti odlučili da napuste zemlju i odsele se u Švajcarsku.

k1.jpg

Tada se grupa „Kaliopi“ raspala, a pevačica Kaliopi nije bila muzički aktivna punih deset godina. Nakon jedne decenije ona se vratila na muzičku scenu a taj povratak označio je početak njene solo karijere koju bi danas poželele mnoge pevačice.

Foto: Instagram/ Z. K. Munja/ Printscreen