Paparazzo

U čemu je tajna broja 11 Marije Šerifović?

1.1kviews

Iako je Marija Šerifović pjesmu “11” prvi put izvela na Dan zaljubljenih, kada se tom prilikom uključila uživo na Instagramu, trebalo je proći skoro godinu dana do zvanične premijere.

Marija je otkrila zašto je toliko čekala da publici predstavi konačnu verziju pjesme, ali i koliko otkriva o sebi kada pjeva emotivne tekstove pjesama.

– Trebalo je mnogo vremena da se uradi ovakav aranžman i da se pjesma zgotovi, što se kaže. Kada kažem da je neka pjesma autobiografska, tada ne mislim da sam je ja pisala ili da je to radio neko drugi, dok sam mu ja sjedila nad glavom. Samo jedna pjesma potpuno opisuje Mariju Šerifović, njen život, ali i kompletnu suštinu, a riječ je o “Pametna i luda”. Sve ostalo što pjevam sam na ovaj ili onaj način preživjela i proživjela, a potom sam u svojoj glavi i biću sve te emocije obradila i izbacila kao djelo. U tom smislu, nikada ne bih mogla da otpjevam tekst koji me ne pogađa, a u novoj pjesmi refren je bio presudan – kaže Marija i objašnjava zbog čega je u naslov emotivne pjesme stavila broj 11.

– To je datum koji mi se mnogo puta događao, a rođena sam u novembru. Jedanaest je moj sretan broj, a u životu mi se puno lijepih stvari dešavalo i na neki način su imale veze sa tim brojem – kaže pjevačica koja već nekoliko godina živi na dvije adrese, u Beogradu i Los Anđelesu.

Izvor: avaz.ba