Zanimljivosti

Uz jedan od ovih trikova na fotografijama ćete izgledati savršeno!

Volite da pozirate i slikate se, ali nikako da shvatite kako da vam noge izgledaju besprijekorno kao kod supermodela.

1.2kviews

Stvar je u tome da za dobar izgled nogu na fotografijama nisu potrebne samo dovoljno visoke štikle.

Mnogo je važnije zauzeti dobru pozu koja će vas učiniti mršavijima i dodaće vam par centimetara visine. U eri društvenih mreža sve se svodi na “klik” i “lajk”, a srećom imamo za vas nekoliko savjeta uz pomoć kojih ćete izgledati savršeno na svakoj slici i prikupićete mnogo simpatija.

1. “Gola” stopala

Ništa ne izdužuje noge kao cipele u boji kože i to je trik koji vrijedi iskoristiti. Isto pravilo vrijedi za sandale, salonke i čizme, a efekat je vidljiv čak i kod ravne obuće jer obuća boje kože stvara iluziju bosog stopala i izdužuje noge.

2. Noga ispred noge

Da bi vam noge izgledale vitko u trenu, sve što trebate da uradite je da na fotografijama napravite korak kao da hodate po užetu.

3. Blago savijte koljena

Ako nosite haljine i suknje do koljena onda je ovo prava poza za vas. Stanite uspravno sa spojenim nogama, te jednu blago savijte u koljenu. Tako će savijena noga izbiti u prvi plan i izgledaće mršavije i duže.

4. Nosite pantalone sa visokim strukom

Ovaj trend koji smo dugo ismijavali vratio se brzinom svjetlosti na modne piste. Ne znamo ni zašto su ikada izlazile iz mode jer tako laskaju ženskoj figuri. Efekat je bolji ako ih iskombinujete sa visokim štiklama.

5. Pošaljite poljupce

Poza u kojoj je gornji dio nagnut ka naprijed, dok zadnji ostaje pozadi, stvara optičku iluziju vitkijih nogu.

6. Zvonarice i visoke platforme

Idealno bi bilo da nosite pantalone koje mogu u potpunosti da prekriju platforme jer će tako izgledati kao da prirodno imate duge noge. Ovom triku pribjegava i Victoria Beckham koja važi za ikonu stila.

7. Lezite kada slikate cijelu figuru

Lakše je stvoriti iluziju dugih nogu kada ležite. Postoji nekoliko poza koje će imati takav efekat, a najsigurnija je da ispružite noge bočno i jednu prebacite preko druge. Tako će i vaši bokovi izgledati zanosno i dobićete figuru pješčanog sata.

 

Izvor: hayat.ba