Zanimljivosti

VEČERAS JE PRVA MJESEČEVA ČETVRT: Ako prema legendi uradite samo jednu stvar, svi problemi će nestati!

Seka Aleksić i njen suprug Veljko Piljikić postaće bogatiji za još jednog člana porodice?

1.6kviews

Mjesečeve mene su četiri faze kretanja Mjeseca u svojoj redovnoj orbiti oko Zemlje. Ono što vidimo, nekada kao cio i okrugao, pun Mjesec, nekada kao tanki srp­ mlad Mjesec, jeste pojava koja je oduvek golicala ljudsku maštu.

Mjesecu cu pripisavana razna svojstva i mistična, gotovo magična moć. A da sve nije samo zabluda i mitologija, dokazala je nauka, jer je poznato da Mesec utiče na plimu i oseku, na sve vode, a kako se organizam čovjeka oko 70 procenata sastoji od vode, i na čovjeka.

Šta donosi prva četvrt?

U prvoj četvrti mesec je još uvek u fazi rasta, koja obično traje deset dana. Tada je pravo vrijeme da otvorite svoju dušu i razmislite o svemu što vas opterećuje.

Pokušajte da se oslobodite crnih misli. Upotrijebite sljedeći trik: Zamislite da problem obuhvatate rukama, raširite ruke i pustite da problem odleprša kao leptir. To će vas osloboditi napetosti i daće vam snage da što pre riješite problem.

Želite li da ostavite cigarete? U fazi mjesečevog rasta pravi je trenutak za to – u mentalnoj ste top-formi i programirani ste da izdržite.

Prva četvrt je dobra za planove i svakodnevne poslove, jer smo tada najefikasniji i najvredniji. Dobro je da ubrzate neke poslove koji su, išli sporo, ili stagnirali. Uređenja kuće i velika spremanja su, takođe, tada jako korisna. Ako imate važne preglede, ili zdravstvene intervencije, ovo je najbolje vreme za to.

U fazi rastućeg meseca, emocije su uzburkanije i brže se zaljubljujemo, pa se vjeruje da je noć punog mjeseca idealna za zavođenje i vođenje ljubavi.

Izvor: kurir.rs