Zanimljivosti

Zahvaljujući konjaku, on je danas najbogatiji reper na svijetu

3.2kviews
Reper Jay-Z najbogatiji je reper na svijetu, prenosi Forbes. Njegova neto vrijednost nakon 2017. godine iznosi 900 miliona dolara, a jedan od većinskih razloga za njegovo bogatstvo je – konjak.

Naime, Jay-Z je posljednjih godina uložio mnogo konjak D’Usse koji se sve češće može vidjeti u brojnim hip-hop spotovima, što itekako ide na ruku suprugu slavne Beyonce. Također, čini se da sve više ljudi u svijetu pije konjak pa BBC navodi da to piće ima rast od 10 posto u godini dana.

Nije konjak jedina vrsta alkohola u koju je Jay-Z uložio, tu je i šampanjac Armand de Brignac koji također bilježi rast u prodaji na globalnom nivou, prenosi index.hr.

Spoj alkohola i hip-hopa nije novost u glazbenom svijetu. P. Diddy je u posljednjih pet godina zaradio gomilu novca zahvaljujući ulaganju u votku Diageo’s Ciroc.

Osim konjaka i šampanjca, Jay-Z svoju odličnu zaradu može zahvaliti i albumu 4:44 koji je izašao 2017. godine te postigao planetarni uspjeh. Zbog svega toga je u 2017. godinu počeo s 810 miliona dolara, a završio s 900 miliona dolara neto vrijednosti.

S trona je tako srušio P. Diddyja koji je sad drugi s cifrom od 825 miliona dolara, a treći je Dr. Dre sa 770 miliona dolara. Četvrti je Eminem sa sto milijuna te peti Drake s istom cifrom.