Lifestyle

Zbog ovoga ćete početi koristiti KOKOSOVO ULJE

Sve što vam predlažemo za vašu ljepotu možete sami napraviti kod kuće, a biće vam potrebno, za početak, ekstradjevičansko kokosovo ulje.

838views
advertising banner

Odlično je kao piling i protiv celulita. Iako redovno vježbate, celulit koji se taloži na vašim dijelovima tijela onemogućava postizanje vašeg željenog cilja.

Jedan od načina da ovo riješite je zdrava ishrana, a s obzirom na to da je veleprodaja zdrave hrane danas dostupna gotovo svakom, lakše možete spremati svoje obroke koji su ukusni, a ujedno i zdravi. Naravno, odlično sredstvo protiv celulita, a može služiti i kao piling – je kokosovo ulje. Kokosovo ulje pomiješate u srazmjeri dva prema jedan sa bijelim ili žutim šećerom, dobićete fenomenalan piling za tijelo. Ovaj piling uklanja mrtve ćelije sa kože i sprečava perutanje, dok istovremeno kokosovo ulje bogato masnim kiselinama hrani i hidrira kožu, prenosi Oslobođenje.

U istoj srazmjeri, a pomiješano sa morskom solju, kokosovo ulje poboljšava mikrocirkulaciju i izbacivanje štetnih materija i toksina iz kože i ispravlja je, na ovaj način odstranjujući celulit i ružan izgled narandžine kore.

Izvor: hayat.ba