Paparazzo

Zorica Marković o velikoj životnoj odluci: „Nije mi žao“

275views

Pjevačica Zorica Marković iza sebe imao veoma bogatu karijeru koju su obilježili kako usponi, tako i padovi.

Upravo o tome govorila je pred kamerama, prisjećajući se svojih početaka na estradnoj sceni.

-Bilo je i lijepih i ružnih trenutaka u karijeri, ali sam shvatila, generalno, da se u životu ne živi od uspomena. Nekako razmišljam, uspomene su uspomene, šta je bilo, bilo je. Sadašnjost je najbitnija- rekla je Zorica na samom početku razgovora.

zorica m

Ono što je najbitnije je da nakon nekoliko decenija u svijetu muzike, ima razloge da bude ponosna na sve što je do danas postigla.

-Ponosna sam, ali da ne zaboravimo da je u sve uloženo brdo novca. Ulagala sam sama i mnogo sam ponosna što sam sve uspjela sama, bez sponzora. Radila sam, zaradila i uložila koliko sam mogla, a to nije mala cifra. Samo tih 20 albuma po devet pjesama puta dve hiljade, ili dvadeset hiljada u to vrijeme, maraka, eura nije bitno. Plaćeno, zarađeno, uloženo, pa treba se vratiti na nulu, pa opet sve ispočetka, ali ne kajem se, nije mi žao apsolutno- poručila je za Grand.

zorica marković karijera

Svojevremeno se spekulisao da je na početku karijere dobila šamar od svog brata, a sve zbog toga što je željela da se bavi muzikom.

-Da vam kažem, nekada su pjevačica i konobarica bile najgore profesije, u to neko vrijeme. Mene ništa nije moglo da spriječi, mnogo sam rizikovala, ali sam išla za svojim ciljem. Moj ujak, neka mu je laka zemlja, imao je dvije kćerke za udaju i ja sam se popela na binu da otpjevam pjesmu Vide Pavlović „Ljubav je devojački san“, bilo je takmičenje pjevača amatera, ja sam bila osmi razred i osvojila sam nagardu. Međutim, nakon te nagrade uslijedila je jedna šamarčina, ali nije ni prva ni posljednja- počela je priču Zorica, a potom nastavila:

-Ne mislim bukvalno na šamaranje, iako je mene život dosta šamarao. Pamtiću to dok sam živa… Ja sam se zainatila i to sam nekako praktivala kroz život. Inat mi je dao mi snagu i vjetar u leđa, taj inat da se dokažem i bila sam u pravu. One su se udale i lijepo živjele, ništa im ja nisam oskrnavila ugled što sam otpjevala jednu pjesmu na pozornici. Kasnije su svi mahali sa mnom.

zorica marković karijera

Zorica poput njenih kolega ističe da se vrijeme kada je ona počinjala umnogome razlikuje od današnjice.

-Vidimo šta se sada dešava na sceni, uglavnom svi podržavaju svoju djecu, nema više takvih problema. Ja to ne bih tako, ali svako ima svoje, neka djeca rade ono što vole. Ima za sve mjesta.. – istakla je pjevačica i osvrnula se na njen prvi susret sa najvećim imenima iz sveta muzike.

-Sjećam se kad sam upoznala Šabana, pa sam dobila prvi autogram od Lepe Lukić, sve su to bili šokovi za mene. Mi smo tada imali veliko poštovanje prema starijim kolegama, danas pjevačica, kako koja… Nekako, bilo je tada lakše jer nas je bilo manje, ali su kriterijumi bili oštriji i nije mogao baš svako da prođe- otkrila je u razgovoru za Grand, a video pogledajte OVDJE

 

Foto: Grand.online
Autor: J. Jović