Showbiz

Dino Merlin: 100.000 je tu, idemo na milion!

948views

Muzički čarobnjak Dino Merlin dobio je srebreno priznanje (YouTube Silver Creator Award) koje se dodjeljuje onima koji dosegnu cifru od 100.000 pretplatnika na svom YouTube kanalu.

Uskoro i milion

– Zahvaljujući vama srebro je tu, idemo po zlato, kaže Dino Merlin. A zlato se na YouTubeu dodjeljuje za više od milion pretplatnika. S obzirom na njegovu popularnost i sve veći broj fanova nema sumnje da će regionalna zvijezda osvojiti i zlato.

Kako nam je kazao Hamza Dervišhalidović iz PR tima Dine Merlina, pjevaču je srebreno priznanje stiglo poštom.

– Direktorica YouTubea je osim priznanja, poslala i čestitku i pismo sa željom za još bolji rad i više pretplatnika, kazao je Dervišhalidović mlađi istaknuvši da je Dino već na putu za Njemačku, gdje će održati koncert u okviru turneje Hotel Nacional. Pjevač će nastupiti večeras u Ostermann areni u Leverkusenu.

Sudeći po dosadašnjem toku turneje Hotel Nacional, te vrhunskoj audiovizuelnoj produkciji i prepoznatljivom performansu, posjetioce očekuje izniman muzičko-scenski događaj za koji vlada veliki interes publike. Zatim slijedi koncert u Stadthalle Dietikon (Švicarska), koji je zakazan za 16. decembar. A kraj ove i početak sljedeće godine Dino Merlin će dočekati na Stradunu. Gradska uprava Dubrovnika i organizator Dubrovačke ljetne igre za doček nove 2018. godine na Stradunu odabrali su Dinu Merlina.

Koncert u Zadru

Prvi koncert u sljedećoj godini je planiran u Zadru. Susret Dine Merlina sa publikom u Zadru, zakazan je za subotu, 10. februara 2018. u prekrasnoj Areni nazvanoj po velikanu košarke Krešimiru Ćosiću.

Povodom nastupajućeg koncerta u Zadru, Dino je kazao: “Izuzetna mi je čast predstaviti se u zdanju koje je dobilo ime po jednom od heroja iz moje mladosti – velikom Krešimiru Ćosiću. Jedva čekam da izađem pred sve te divne ljude koje ću prvi put sresti u Zadru. Ne sumnjam da će ova noć 10. februara ostati u lijepom sjećanju za sve nas”

Izvor: oslobodjenje.ba