Lifestyle

Zašto se Francuskinje ne debljaju?

919views

Evo u čemu je njihova tajna

Francuskinje, osim što su poznate po svom istančanom modnom ukusu, također su na glasu i zbog svoje vitke linije.

Ipak, poznato je i kako Francuskinje više od svih znaju istinski uživati u hrani, a unatoč tome ostaju vitke i zdrave, što nam zvuči pomalo paradoksalno. U čemu je njihova tajna i je li stvar u genetici ili pak u načinu prehrane?

Mnogo toga ovisi o načinu prehranu, ali prava se tajna krije u samom pristupi hrani i životu općenito.

U nastavku vam otkrivamo nekoliko trikova francuskih dama koji im pomažu u održavanju vitkosti i zdrave fit linije…

Nisu opterećene vježbanjem

Iako je vježbanje uglavnom dio njihove svakodnevice, one nisu opterećene vježbanjem ili redovitim odlaskom u teretanu. Francuskinje se mnogo kreću, puno vremena provode u prirodi i umjesto lifta biraju stepenice. Primjerice, dok piju kavu radije će čučnuti nego sjesti jer će na taj način potrošiti više kalorija. I obavezno rade jutarnje vježbe istezanja nakon buđenja. Takve male i gotovo neprimjetne vježbe mogu učiniti čuda za vašu liniju i pomoći vam da sagorite mnogo više kalorija.

Porcije su im bitne

Francuskinje vole jesti i pritom uživati u hrani, međutim one se nikad ne prejedaju. Istraživanja su pokazala kako je prosječna porcija jedne Francuskinje duplo manja od prosječne porcije Amerikanke. Dakle, želite li izgubiti višak kilograma, smanjite porcije koje jedete kod svakog obroka. Čak se i ne morate ničega odricati, samo jedite malo manje i nemojte si dozvoliti prejedanje. Budite li svjesni svakog zalogaja, vaš će želudac imati vremena probaviti hranu i poslati mozgu informaciju da je sit. Kvaliteta namirnica koje jedu Francuskinjama je uvijek bitnija od kvantitete.

Biraju namirnice niskog glikemijskog indeksa

Istraživanja su potvrdila kako francuska prehrana uključuje uglavnom namirnice s niskim glikemijskim indeksom. Takve namirnice bogate su vlaknima i proteinima i dugo nas drže sitima. Žitarice, voće i povrće te bijelo meso i riba namirnice su koje prevladavaju na jelovnike jedne prosječne Francuskinje.

Ne uzimaju suplemente

Dobar stav prema hrani i zdrave namirnice temelj su francuskog režima prehrane, a tablete za mršavljenje i čudotvorne pilule nešto su što Francuskinje izbjegavaju u širokom luku. Umjesto toga, Francuskinja će potrebnu količinu vitamina i minerala svom organizmu osigurati iz namirnica koje unosi.

Znaju se opustiti

Stres je izuzetno štetan za zdravlje, a povezan je i s prekomjernom tjelesnom težinom. Francuskinje su toga jako dobro svjesne stoga čine sve kako bi bile što manje pod stresom i kako bi se opustile. Poštuju svoje radno vrijeme i rijetko kad rade prekovremeno. Slobodno im je vrijeme izuzetno važno i koriste ga za opuštanje i rad na sebi.

Kvalitetan san

U usporedbi s Amerikancima, primjerice, Francuzi su mnogo manje ovisni o svojim elektroničkim uređajima. Francuskinja ne odlazi u krevet s mobitelom u ruci jer zna da će to utjecati na kvalitetu sna koji joj je vrlo bitan. Dakle, želite li se dobro naspavati i ujutro se probuditi svježi, isključite mobitel prije spavanja i nemojte ga držati pokraj kreveta.

Izvor: žena.hr