Lifestyle

Domaći lijekovi za mitisere!

917views
advertising banner

Mitiseri i bubuljice mnoge djevojke dovode do nervnog sloma, s obzirom na to da je tako teško otarasiti ih se. Iako mnogi pričaju da je za mitisere jedini lijek manuelno čišćenje, oni koji su isprobali domaće preparate kažu da to nije istina. Zato pogledajte koje sve to sastojke iz špajza možete da upotrijebite na licu.

Mlada Dejzi, koja vodi svoj Jutjub kanal o ljepoti i njezi, predlaže da probate nekoliko različitih načina za iskorijenjavanje upornih mitisera, koje i ona sama koristi.

MUSKATNI ORAŠČIĆ

Muskatni oraščić možete da kupite u komadu, pa da ga izrendate, ili da kupite jednu teglicu već samljevenog oraščića. Ovaj prah je jako fin, pa predstavlja idealan sastojak za prirodan piling koji nije mnogo grub niti invanzivan. Ovaj piling možete koristiti na licu, ali i na tijelu, a miriše opojno. Dejzi predlaže da pomiješate oraščić i mlaćenicu.

– Muskatni oraščić pomaže u odstranjivanju ulja i eksfolijaciji, pa koža ostaje veoma mekana. A mlaćenica sadrži mliječnu kiselinu, koja pomaže u razgrađivanju starih ćelija kože, koje nestaju kada operete lice, pa koža ostaje svježa i čista – kaže ova jutjuberka.

SODA BIKARBONA

Ovo je također jedan od sastojaka koji se često korste za domaće pilinge, jer soda bikarbona ima sitne čestice koje nisu agresivne na koži.

Pored toga, ovaj sastojak vjerovatno već imate u kući, a i ako nemate, možete da ga kupite jer je jako povoljan.

Jednostavno pomešajte sodu sa malo vode, tako da se formira pasta. Mješavinu nanesite na lice, ostavite da malo odstoji pa isperite nježno masirajući.

PASTA ZA ZUBE

Poznato je da pasta za zube može da se koristi za isušivanje bubuljica, i generacije koje su uporno okreću ovom triku svjedoče da je ovo zaista djelotvorna metoda.

Dejzi pastu najviše voli da pomiješa sa solju, i tako napravi piling koji ne samo da je jako osvježavajući, već i pomaže u borbi protiv svih vidova bubuljica. Kako kaže ova jutjuberka, pasta za zube sadržo sastojak triklosan, koji sadrži antibakterijska svojstva.

Ovako dobijenu masku bi trebalo dakoristite smo na dijelovima lica koji su zahvaćeni bubuljicama ili mitiserima, i nikako na predjelu oko očiju.

MED

Med je od davnina poznat kao sjajno sredstvo za borbu protiv bakterija. Ali, Dejzi ga ne nanosi samo u obliku maske, već ima pomalu drugačiju tehniku.

Ona predlaže da malo meda stavite na prste, pa onda prstima da tapkate po čistom licu.

Kako kaže, med će se zalijepiti za nečistoće, i pokretima tapkanja ćete ih bukvalno izvući iz pora. Pored toga, može da se koristi i kao maska.

BLATNA MASKA

Ovo je klasičan način, i vjerovatno najpopularniji kako širom svijeta, tako i kod nas. Blato ili glinu možete pronaći u svim prodavnicama zdrave hrane, i danas je izbor ogroman. Neke maske se kupuju u obliku blata, dok se druge nabavljaju u obliku praška, koji je praktičan jer ne može da mu istekne rok trajanja. Jednostavno ih pomiješate sa vodom, i nanesete na čisto lice. Blatne maske su napravljene tako da odstranjuju prljavštinu i višak masnoće sa kože.

– Kada operete lice nakon maske, sa maskom odlaze i sve bakterije i mrtve ćelije kože. Zato ćemo danas da napravimo našu sopstvenu blatnu masku, koristeći glinu u prahu i vodu – kaže Dejzi.

Iako ona uglavnom koristi samo običnu vodu sa česme, naglašava da po želji možete da doate jabukovo sirće, koje pomaže kod akni, ili limunovu vodu, ružinu vodu… Kada ste sve pomiješali, nanesite masku na lice, i ostavite da se osuši. Dejzi predlaže da u međuvremenu na oči stavite kesice od zelenog čaja i da uživate.

Izvor: blic.rs