Zanimljivosti

Jeftiniji načini za putovanje kroz Evropu

Foto: Promo

Uz pomoć Megabusa možete jeftinije putovati u Velikoj Britaniji i Parizu, Briselu i Amsterdamu. Karta košta približno jedan euro ako je rezervišete mjesec ranije. Megabus kompanija također ima vozove čija je početna cijena oko 11 eura.

Busabout se kreće u Australiji i Novom Zelandu. Mnogo turista koristi ovu metodu da bi jeftinije putovali i lakše upoznali druge turiste. Bus ima rutu koju prati te možete ući i izaći kad god vi to želite. Pri kupovini karte dobijate i mapu gradova te raspored grupnih aktivnosti u kojima možete učestvovati. Dvosedmična karta košta 299 dolara, što je jeftino s obzirom na to da u dvije sedmice možete obići čak šest gradova.

FlixBus je nova kompanija koja je u potpunosti izmijenila način putovanja u Evropi. Njemačka kompanija ima rute u 29 evropskih država i hiljadu država, a najniža cijena je pet eura. Njihovi autobusi imaju Wi-Fi, utičnice i udobna sjedišta. Povezuje 2.000 destinacija s preko 300.000 dnevnih veza.

Avionske kompanije koje je bitno naglasiti su Vueling, Ryanair, EasyJet, Aigle Azur, Wow Air, Eurowings, Flybe, Norwegian Air i Wizz air. Karte za neke od ovih budžetskih kompanija se mogu kupiti za jedan euro. Aplikacije Skyscanner i Momondo će vam pomoći u pronalasku najjeftinijih letova.

BlaBlaCar je veoma popularan širom Evrope te je najniža cijena pet eura. Kada koristite BlaBlaCar imate mogućnost da putujete s nekim ko ima višak prostora u autu. Ovo je ustvari najbolji način za putovanje kroz Evropu jer imate priliku upoznati lokalca, vježbati jezik države u kojoj se nalazite i u isto vrijeme uštedjeti dosta vremena i novca.