Lifestyle

Koje čajeve treba da pijete na osnovu vaše krvne grupe

934views

Postoji dijeta koja se zasniva na krvnim grupama – u zavisnosti od toga koja ste, treba da birate namirnice i napitke koje konzumirate. Može se desiti da ono što drugima prija i zdravo je, jednostavno ne odgovara vašem organizmu.

Foto: Promo

 

A krvna grupa

Ovo su osobe koje su emotivne i analitične, snažno reaguju na stres. Kafa im neće škoditi, ali definitivno postoje biljne zamjene u vidu čajeva koje će njihovom organizmu daleko više odgovarati.

Čajevi koje treba što češće da pijete su: zeleni, čaj od jasmina, kombinacija ova dva, čaj od nevena, majčine dušice, kao i mješavina ova dva.

 

B krvna grupa

Osobe ove krvne grupe karakteriše sporiji metabolizam, pa su sklone gojenju, nesanici i hroničnom umoru.

Probavnom sistemu osoba sa B krvnom grupom prijaće: crveni čaj, zeleni čaj (mladi), čaj od matičnjaka, čaj od žalfije, čaj od zove, kao i mješavina matičnjaka, žalfije i zove.

 

AB krvna grupa

Karakteristika ovih osoba je jaka intuicija i izuzetna i sposobnost borbe sa stresom. Slaba tačka im je libido.

Trebalo bi da izbjegavate kafu i zamijenite je čajem. Pijte čaj od nane, zeleni čaj, mješavina ova dva, zatim žuti čaj, čaj od božura, čaj od brusnice.

 

0 Krvna grupa

Osobama s ovom krvnom grupom se preporučuje izbjegavanje mlijeka i glutena. Osobe 0 krvne grupe su izuzetno otporne na stres, ali često imaju želučane tegobe izazvane pojačanom želučanom kiselinom.

Kafa vam nikako ne prija i trebalo bi da je zamijenite čajem od đumbira, čajem od matičnjaka ili zelenim čajem.