Lifestyle

Najbolji lijek protiv prehlade! I još više od toga!

Znanstveno je dokazano da je seks dobar i za mentalno i za psihičko zdravlje. Otkrijte koje su najveće blagodati strastvene "interakcije"

832views

Brojna su istraživanja potvrdila kako je seks najbolji lijek za razne “boljke”. Evo 6 najvećih razloga zašto biste treba upražnjavati više akcije ispod plahti.

1. Bolje raspoloženje
Seks opušta i potiče proizvodnju endorfina – hormona užitka – koji pak smanjuje stres. Istraživanje među starijom populacijom u Švedskoj otkrilo je da su ljudi koji su u kasnijoj dobi spolno aktivni ujedno i mentalno zdraviji.

2. Ublažavanje boli
Dok vodite ljubav, tijelo proizvodi određenu količinu tvari koje blokiraju signale boli što ih živci prenose u mozak.

3. Manje prehlade
Prema istraživanju na Sveučilištu Ohio, poljupci i milovanja pogoduju nastanku bijelih krvnih stanica koje se bore protiv bolesti.

4. Povećana plodnost
Istraživanja provedena u SAD-u otkrila su da žene koje vode ljubav jednom tjedno imaju veće razine estrogena od žena koje ne vode ljubav. A estrogen povećava plodnost, te uz to i štiti od simptoma PMS-a kao što su promjena raspoloženja, osjetljive dojke i umor.

5. Vitkije, jače tijelo
Tijekom prosječnog vođenja ljubavi sagorijet ćete oko 200 kalorija, što je jednako utrošku enegije nakon preplivanih osam dužina bazena! Isprobavanje novih položaja, pak, može biti izvrsno za jačanje mišića, posebno mišića zdjelice, bedara, trbuha i stražnjice.

6. Kvalitetno spavanje
Seks je mnogo bolji lijek za nesanicu nego tablete za spavanje a i mnogo zabavniji od šalice toplog kakaa, zar ne?