Lifestyle

Napravite masku za lice od kore pomorandže

692views

Možda deluje čudno, ali pomorandžina kora vam može poslužiti za pripremu odlične maske za lice.

Foto: promo

S obzirom da sadrži dosta vitamina C i drugih antioksidanata, kora pomorandže je odlična za vašu kožu. Sve hranljive materije iz kore, naročito antioksidanti koji uništavaju slobodne radikale, održavaju lep ten i čine vašu kožu zdravom i blistavom.

Prah od pomorandžine kore se koristi pri izradi nekoliko preparata za negu lica i može da očisti i otpuši pore, ukloni mitisere i kožu učini sjajnom. Ako ovom preparatu dodate i jogurt i med, dobićete još bolje rezultate.

Najpre oljuštite tri pomorandže, koru iskidajte na sitnije delove, operite i rasporedite po plehu. Držite na osunčanom mestu oko tri dana da se lepo osuši. Suvu koru dobro usitnite u blenderu da dobijete sitan prah.

Pomešajte dve kašičice praha pomorandžine kore, dve kašičice jogurta i kašičicu meda. Sve promešajte i dobićete masku za lice. Najpre se umijte i nanesite masku na lice i vrat blago masirajući. Neka stoji oko 15-20 minuta,  a zatim isperite masku mlakom vodom. Na kraju se umijte hladnom vodom da zatvorite pore.

Ovu hranljivu masku nanosite dva do tri puta nedeljno. Ostatak pudera od kore pomorandže čuvajte u staklenoj tegli za narednu upotrebu.