Zanimljivosti

Ovo su gradovi u kojima je najbolja hrana

651views
Stručnjaci za putovanja iz TriAdvisora napravili su popis naboljih svjetskih gradova u kojima je hrana i više nego savršena.

Rim

Uopće ne iznenađuje činjenica da je Rim na prvom mjestu gradova u kojima je hrana najbolja, a najbolja je u okrugu Prati. Stručnjaci za putovanja savjetuju da probate jedinstvene lokalne delicije.

Firenca

Pobjegnite iz centra grada u neki udaljeni seoski dom na toskanskom imanju i probajte klasičnu italijansku pizzu i domaći sladoled.

Pariz 

Idete li u Pariz obavezno započnite kulinarski obilazak pariske četvrti Montmartrea, jedne od najljepših gradskih četvrti. U Parizu ne propustite probati baguette, odrezak s pomfritom, croque-monsieur (sendvič od prepržene šunke i sira), confit de canard, čuvene kroasane i zanatski sir od sirovog mlijeka.

Barcelona

Odete li u Barcelonu svakako ćete uživati u njenim znamenitostima, ljubaznim domaćinima, ali i u preukusnoj hrani. Ono što u Barceloni morate probati je pan con tomate (španska verzija bruschetta s paradajzom), patatas bravas (prženi krompir s pikantnim umakom), ali i pikantnu hobotnicu i marinirane srdele na tostu s marmeladom od crvenih paprika.

New Orleans

Jednom kada kročite nogom u New Orleans ostat ćete zadivljeni. Pogotovo kuhinjom. Ovaj grad poznat je po specijalitetima kao što su beignets (uštipci) koji se poslužuju s dosta šećera u prahu. Obično ćete uz njih dobiti i domaću kafu s malo cikorije. Probajte i jambalayu, rižu s morskim plodovima, mesom i povrćem.

New York

Za ovaj grad često kražu da je prijestolnica restorana. U njemu ćete moći probati tajlandsku, japansku, francusku ili indijsku kuhinju. Tu možete pojesti i pravi američki doručak poput jaja na sve moguće načine, američke palačinke, vafle, peciva i cream cheese te naravno nezaobilazne krofne.

Venecija

Najbolja hrana koju u Veneciji možete probati su cicchetti (sendvič od gorgonzole, pršute i krompira). Savršena su kombinacija s vinom, a u Veneciji možete birati između stotinu vrsta vina.

Madrid

Gastronomija Madrida je i više nego raznolika. U Madridu morate probati tradicionalne španske tapase koje možete pronaći u gotovo svim restoranima. Probajte i tradicionalnu špansku paellu.

Tokio

U ovom gradu hranu morate probati. Ova gastronomska pristolnica teži savršenstvu. Svaki japanski obrok sadrži kuglu riže gohan i zdjelicu miso supe. Njihova kuhinja sadrži mnogo ribe, morskih plodova i algi. A ovo su jela koja morate probati: takoyaki aka, yakisoba, yakitori, taiyaki, kakigori, wataame i jaga bata.

Bangkok

U ovom gradu ne možete ostati gladni jer na njegovim ulicama prodavači prodaju sve vrste mesa s raznim vrstama sosova. A kao posebnu poslasticu sebi možete kupiti i neku vrstu pečenog insekta. Jelo koje morate probati je banana roti (jelo slično palačinkama).

Foto: Promo