Lifestyle

Ovo su RAZLOZI zbog kojih uvek sebi morate biti PRIORITET

345views
Nekad zaboravimo koliko je važno da vodimo brigu o sebi. Stavljanje svojih potreba na prvo mesto neki bi opisali kao sebičnost, ali to je zapravo najbolja stvar koju dugoročno možete napraviti za sebe.

man-gde40e20a3_1920.jpg

Vaše zdravlje zavisi od toga

Stres i nedostatak sna oslabljuju naš organizam, pa postajemo podložniji raznim zdravstvenim problemima i bolestima. Često sami sebe toliko preopteretimo svakodnevnim obavezama da ne uspevamo pronaći ni pola sata za odmor, a kamoli za hobi koji nas veseli i relaksira. Zbog toga naposletku pati naše fizičko, ali i psihičko zdravlje.

meditate-gd973488f7_1920.jpg

Posao može i mora pričekati

Posao vam nikada ne sme postati prioritet ili biti središnja tačka oko koje se okreće vaš celi život. Radne obaveze moraju pričekati kada su u pitanju važne stvari. Nemojte odlagati lekarske preglede zbog posla i uveravati se kako se ništa neće dogoditi ako malo pričekate sa nekom važnom analizom koju je odavno trebalo da obavite. Možda vam se čini da neki projekat na kom radite zahteva 100 posto vaše pažnje, pa na njega trošite i svoje slobodno vreme, ali upravo je to pogrešan potez koji mnogi rade. Posao je posao, a slobodno vreme koristite kako biste se odmorili od njega.

beach-ga4de4bb9f_1920.jpg

Imaćete kvalitetniju ljubavnu vezu

Nema ništa loše u tome da vodite računa o potrebama svojeg partnera, ali ako to radite nauštrb ličnih potreba, dugoročno će vaša veza izgubiti na kvalitetu. Ako ne naučite jasno i glasno izražavati svoje sumnje, osećanja i želje, nakon nekog vremena osećaćete se zanemareno i zapostavljeno.

strolling-gcbc8bb04f_1920.jpg

Bićete bolja prijateljica i majka

Mislite da vaša porodica ili prijatelji ne primećuju da ste nervozni, umorni, razdražljivi? Varate se, oni i te kako znaju da prepoznaju kada se osećate loše. Ne možemo uvek svi biti sjajno raspoloženi i trenuci nervoze sasvim su uobičajena stvar. Međutim, kada smo u stanju hroničnog stresa, onda smo skloni preterano emotivnim reakcijama i ne vidimo stvari u pravom svetlu. To može dovesti do brojnih nesporazuma, bespotrebnih rasprava, pa čak i svađa. Zato pazite na sebe, priuštite si svakodnevno barem pola sata kada ćete se povući u svoj svet, opustiti misli, udahnuti punim plućima i napuniti baterije za ostatak dana. Ne zaboravite, kada ste srećni, onda ste najkorisniji svojim najmilijima, prenosi Zadovoljna.rs.

travel-g12e544698_1920.jpg

Foto: Pixabay /  Zadovoljna.rs