Zanimljivosti

Plastične operacije su u porastu i kod muškaraca

Taj je trend, objašnjava plastični kirurg, rezultat narcističke selfie kulture.

Čini da žene nisu jedine koje žele imati punije usne. Kako otkrivaju plastični hirurzi, potražnja za ovim operacijama u porastu je kod muškaraca.

Sve više muškaraca želi imati usne poput Brada Pitta, Channinga Tatuma ili Harryja Stylesa. U 2016. broj muškaraca koji su imali plastičnu operaciju povećao se za tri posto u godinu dana, a taj je broj porastao za 28 posto od 2005. godine, prenosi Večernji.

Plastični kirurg s Floride, dr. Rian Maercks otkriva da se muškarci sve više okreću ovom zahvatu jer žele puniju donju usnicu, kao i prirodni ‘zločesti smješak’. Taj je trend, objašnjava, rezultat narcističke selfie kulture.

‘Društvene mreže, aplikacije za upoznavanje, selfiji… ta je kultura velik dio toga’, objasnio je dr. Maercks i dodao da je povećanje usana injekcijama u njegovoj klinici poraslo s nekoliko na tjedan na pet dnevno.

Operacija, koja obično uključuje ugađanje baze nosa i ljuštenje donje usne, koristi punila koja koštaju oko 1000 dolara po mililitru, a obično se koriste četiri doze po pacijentu.

Izvor: hayat.ba