Zanimljivosti

Plastične operacije su u porastu i kod muškaraca

2.1kviews

Taj je trend, objašnjava plastični kirurg, rezultat narcističke selfie kulture.

Čini da žene nisu jedine koje žele imati punije usne. Kako otkrivaju plastični hirurzi, potražnja za ovim operacijama u porastu je kod muškaraca.

Sve više muškaraca želi imati usne poput Brada Pitta, Channinga Tatuma ili Harryja Stylesa. U 2016. broj muškaraca koji su imali plastičnu operaciju povećao se za tri posto u godinu dana, a taj je broj porastao za 28 posto od 2005. godine, prenosi Večernji.

Plastični kirurg s Floride, dr. Rian Maercks otkriva da se muškarci sve više okreću ovom zahvatu jer žele puniju donju usnicu, kao i prirodni ‘zločesti smješak’. Taj je trend, objašnjava, rezultat narcističke selfie kulture.

‘Društvene mreže, aplikacije za upoznavanje, selfiji… ta je kultura velik dio toga’, objasnio je dr. Maercks i dodao da je povećanje usana injekcijama u njegovoj klinici poraslo s nekoliko na tjedan na pet dnevno.

Operacija, koja obično uključuje ugađanje baze nosa i ljuštenje donje usne, koristi punila koja koštaju oko 1000 dolara po mililitru, a obično se koriste četiri doze po pacijentu.

Izvor: hayat.ba