Nightlife

Sarajevo će Novu godinu dočekati uz najveće zvijezde!

2.4kviews
advertising banner

Građane glavnog grada Bosne i Hercegovine, ali i turiste iz Evrope i svijeta u Novu godinu bi trebali uvesti Zdravko Čolić i Crvena jabuka.

Centralna svečanost dočeka Nove godine u Sarajevu bi trebala biti održana na Trgu Bosne i Hercegovine, kao i prošle godine, a građani će uživati tri noći, i to 30. i 31. decembra te 1. januara 2018. godine, prenosi Radio Sarajevo.

Kako je kazao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, u subotu, 30. decembra bit će organiziran prijem za turiste, ali i sve građane koji podrazumijeva piće dobrodošlice.

Prvu noć će nastupiti mladi sarajevski bendovi, a dio programa pripremit će i Muzička akademija u Sarajevu.

– Zaista i ove, kao i svake prethodne godine želimo Sarajevu i svim njegovim građanima ponuditi istinski spektakl i svijetu pokazati da smo spremni ponuditi ozbiljnu manifestaciju javnog dočeka Nove godine. Prošle godine smo uz Merlina pokazali koliko možemo, a i ove godine ćemo dati sve od sebe -, kazao je Skaka i dodao kako se tri noći zaredom na Trgu BiH očekuje pravo novogodišnje slavlje.

Istaknuo je da će Sarajevo biti lider u regionu u proslavu Nove godine, kao i da će konačne infomacije biti poznate tokom sedmice.

Ranije je objavljeno kako Gradska uprava Sarajeva pregovara s timom Zdravka Čolića o nastupu ove muzičke legende na javnom dočeku 2018. godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a Skaka je potvrdio kako je najizvjesnije da će Čola i nastupiti i to 31. decembra 2017.

Informacija je potvrđena i od menadžmenta Zdravka Čolića.

Prva noć 2018. godine je rezervirana za popularni pop-rock sastav Crvenu jabuku i njihove evergreenove.

U nastavku pogledajte dio atmosfere sa dočeka 2017. godine kada je Sarajlije zabavljao Dino Merlin.

Izvor: hayat.ba