Zanimljivosti

Pojedite samo jedan krastavac dnevno i u vašem organizmu desiće se velika PROMIJENA

641views

Krastavci su jedna od najboljih namirnica za opšte zdravlje i obično se o njima priča kao o super hrani. Svi znamo da krastavac hidrira i hladi organizam, ali mnogi ne znaju da sadrže molibden i florid, kombinaciju koja pomaže u otklanjanju zubnog karijesa. Kalcij koji krastavac ima sebi pomaže u učvršćivanju zuba.

Vjeruje se da krastavac ima prirodne detoksifikatore i kako redovito konzumiranje može pomoći u izbacivanju toksina iz stomaka i jetre. Vitamin K i kalcij pomažu u ojačavanju kostiju, a možete ih pronaći u krastavcu.

Jedan krastavac dnevno pomaže i sa nivoom šećera u krvi, te sa bolestima srca. Konzumiranjem krastavaca popravljate holesterol u organizmu, prenosi Bright Side.

Vitamin B pomoći će zdravlju vaše kose, ojačat će je i spriječiti njeno ispadanje. Pored toga, vaša će koža biti zategnutija i sjajnija, te ćete vratiti boju u lice.

Takođe veoma je važno naglasiti da će se vaša probava znatno popraviti i regulisati. vaša crijeva i probavni sistem će funkcionisati mnogo bolje, pa će se samim time smanjiti i rizik od raka probavnog trakta.