Lifestyle

Predlozi za zdravu večeru

108views

Izdvajamo vam ideje i predloge za zdravu večeru.

Foto: Promo

Šta pojesti uveče što se neće automatski zalepiti za kritične zone čim sednemo ispred televizora da se malo odmorimo?

Treba imati na umu da bi večera ipak trebalo da bude najmanji obrok. Vodite se mantrom: doručkujte kao kralj, ručajte kao normalna osoba, večerajte kao prosjak. Međutim, ako u toku dana niste dovoljno jeli, priuštite sebi obilniju večeru.

Predlog br. 1: Proja sa jogurtom

Napravite proju i prelijte je sa jogurtom. Ovaj lagani obrok je odličan za čišćenje crevnih zidova, a ukoliko ste ljubitelj proje, svakako ćete zavoleti i stvoriti sebi zdravu naviku.

Predlog br. 2: Salata

Napravite sebi zdravu salatu tako što ćete kao bazu koristiti zeleniše – spanać, rukolu ili zelenu salatu. Potom dodajte paradajz, krastavac, papriku, luk ili neko drugo povrće po želji. Možete dodati malo sira, koštunjavog voća ili semenki. Kao dresing koristite maslinovo ulje i sok od limuna.

Predlog br. 3: Salata sa šampinjonima i piletinom

Napravite laganu salatu sa šampinjonima i piletinom. Salata treba biti lagana. U salatu možete od svega po malo staviti: šampinjone, belo meso, pavlaka, suvi začini, sok od limuna.

Predlog br. 4: Jaja

Činjenica je da se organizam bolje nosi sa ugljenim hidratima pre podne, a sa proteinima posle podne i uveče. Belanca su skoro čisti proteini. Skuvajte sebi jaja ili napravite kajganu s povrćem.

Predlog br. 5: Jogurt sa bobičastim voćem

Ovo se odnosi na pravi jogurt sa pravim voćem, a ne na kupovni voćni jogurt. Odlučite se za neku zdravu verziju jogurta (onu sa manjim procentom masti) i dodajte u njega voće po želji – najbolje je da se odlučite za jagode, maline, borovnice ili grožđe, a držite se podalje od, na primer, banana.

Predlog br. 6: Belo meso ili riba

Belo meso ili ribu jedite u kombinaciji sa kuvanim ili svežim povrćem. Izbegavajte kalorične dodatke i prelive i sve što unesete u sebe organizam će moći da iskoristi na najbolji mogući način.

Predlog br. 7: Pasta

Ono što najviše kalorija dodaje pasti jesu teški sirevi i pavlake koji se koriste kao prelivi. Kako bi vaša pasta bila što zdravija, koristite integralnu testeninu koju ćete pomešati sa zdravim uljem, tunom, povrćem i malo maslina.

Podelite sa nama vaše ideje za zdravu večeru.