Lifestyle

Raspametite čula i opustite mišiće: 4 vrste senzualne masaže

1.1kviews

Zavisno od tehnike koju koristite, može otpustiti stres, pojačati seksualnu vezu, ili poslužiti kao posebno erotična predigra. Masaža je iskustvo koje vas povezuje – daje osjećaj pažnje i intimnosti, pa ste “osuđeni” na otkrivanje novih erogenih zona.

Foto: Promo

 

Mirisna masaža

Masaža cilja na uključivanje što je više čula moguće, pa su zato njen sastavni dio mirišljave svijeće i štapići ili opuštajuća muzika. Ali, probajte blokirati jedno čulo – kada to učinite primjetićete kako su ostala čula više angažovana. Stavite povez na oči i uživajte u masaži koju vam pruža vaš partner. Kada ne vidite, ne znate šta slijedi i zato uzbuđenje raste i raste.

 

Toplo – hladno

Izmena toplih i hladnih dodira takođe čini čuda za osjećaj uzbuđenosti. Nagla promjena između ova dva ekstrema utiče na širenje i skupljanje krvnih žila, poboljšava se cirkulacija, a koža postaje osjetljivija na dodir.

Kada se igrate s temperaturom, imajte na umu dvije stvari. Klonite se jako osjetljivih i područja na kojima je koža tanka, poput usana, unutrašnje strane zgloba i područja genitalija i drugo, uvijek masažu započnite toplim dodirima. Tako otvarate pore za dodir i pripremate kožu za vrhunski užitak. Za masažu možete koristiti losion ohlađen u frižideru 30 minuta, i veliku viljušku koju ste umočili u vruću vodu na 30 sekundi (masirate, naravno pljosnatim dijelom viljuške).

 

Bez ruku

Naravno, ruke su najbolji “alat” kada je masaža u pitanju, ali i drugi dijelovi tjela mogu dodati zanimljiv preokret cijelom iskustvu. Tijelo se sastoji od različitih oblika i tekstura, pa masaža može podstaknuti potpuno nove odgovore. Podlaktice možete koristiti za široke, snažne pokrete, laktove za gnječenje, a vrhove kose ili grudi za nježno i senzualno dodirivanje.

 

Nježno i grubo

Razne vrste pritiska sprečavaju da se osoba navikne na samo jedan pritisak i postane “imuna” na njega. Ako masirate svog partnera, izmjenjujte meke sa snažnim pokretima kako biste pojačali užitak u masaži.