Lifestyle

Šejk za zdravu kožu!

895views

Napravite same kod kuće šejk za zdravu kožu uz naš recept.

Foto: Promo

Kažu da ste ono što jedete može da se ogleda na koži. Određeni nutrijenti, od kojih se mnogi nalaze u voću, mogu da imaju pozitivan efekat na vašu kožu. Odličan način da obradujete svoje telo prijateljski nastrojenim sastojcima jeste da napravite hranljivi šejk.

Šta su nutrijenti?

Nutrijent je supstanca koja se koristi u metabolizmu organizma i koja se unosi iz okoline. Nutrijenti se koriste za formiranje i popravku tkiva, regulaciju telesnih procesa i kao izvor energije. Organski nutrijenti obuhvataju ugljene hidrate, masti, proteine i vitamine.

Šta vam je potrebno i zašto?

Borovnice – Borovnice su odlične za kožu, jer stimulišu obnavljanje ćelija kože te ćete imati meku i glatku kožu.

Papaja – Papaja ima posebno veliku količinu vitamina C, beta-karotena, kalijuma i magnezijuma. Vitamin C je neophodan da bi se proizvodio kolagen koji održava našu kožu zategnutom.

Jagode – Jagode takođe imaju dosta vitamina C, a bogate su i drugim antioksidantima koji pomažu da se razbiju slobodni radikali u koži koji mogu da je oštete i da izazovu dobijanje bora.

Kruške – Kruške sadrže veliku količinu vlakana, više nego većina voća. Vlakna pomažu telu da se oslobodi toksina koji mogu da dovedu do oštećenja kože i da izazovu kožne demone tj. akne, mitisere i slične probleme.

Kako se pravi šejk

Da biste napravili ovaj zdrav šejk ubacite jednake količine svakog voća u vaš blender. Korišćenje smrznutog voća će dovesti do toga da vam tekstura šejka bude gušća. Možete koristiti smrznute borovnice i jagode ako želite.

Dodajte 1/2 šolje tečnosti po želji. Možete koristiti kravlje mleko, kokosovo mleko, mleko od badema ili samo običnu vodu, kako god vama odgovara.

Ovaj šejk je ukusan, zdrav, niskokaloričan, sa dosta vlakana i odličan je za vašu kožu i za osveženje za tople dane koji nam predstoje!