Showbiz

Tražili su mi 2.500.000 za živog ili 5.000.000 maraka za mrtvog sina

1.8kviews

Otmica Stefana, sina Brene i Bobe Živojinovića, i dalje je tema o kojoj se često polemiše. Pjevačica i nekadašnji teniser te 2000. godine pet dana nisu znali da li im je sin živ, a još uvijek, ni 18 godina kasnije, nije utvrđeno ko ga je kidnapovao.

Vlasnica “Granda” ne voli da priča o ovom neprijatnom događaju, ali je u emisiji “Pres pretres” voditelju Siniši Mediću otkrila da su otmičari tražili novac čak i za Stefanov leš.

 Meni je kidnapovano dijete 2000. godine. Od tada za mene više ništa materijalno nema nikakav značaj. Ono što možeš novcem da kupiš nije bitno. Nama su tražili dva i po miliona maraka za živog i pet miliona maraka za mrtvog Stefana. O čemu ja sada više da pričam… Sve su otmice otkrivene, samo nije otkriveno ko je to uradio mom djetetu. Ja sam žena koja se više ničega ne plaši. Naravno da imam obezbjeđenje, ali to su profesionalci koji se ne vide, a koji tačno znaju šta treba da rade – objasnila je pjevačica.

Podsjetimo, prije nekoliko godina objelodanjeno je kako je tekao razgovor između Živojinovića i otmičara:

 Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave – naveli su kidnaperi u prvoj poruci.

Ubrzo je stiglo i upozorenje da im ne padne na pamet da pozovu policiju.

– Stefana možete otkupiti na dva načina. Živog – za 2,5 miliona maraka. Mrtvog – za pet miliona maraka. U slučaju druge varijante, otkupljivaćete dio po dio dječakovog tela – zaprijetili su kidnaperi, koji su Živojinovićima dali rok od dva dana da skupe novac.

– Ukoliko poslije tri dana ne čujemo oglas, smatraćemo da odugovlačite s isplatom. Za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj ruci biće prst manje, a ukoliko ni poslije 10 dana ne bude oglasa, Stefana ćete mrtvog otkupiti – prijetili su kidnaperi.

Uguran u auto

Živojinovići nisu gubili vrijeme, već su skupili novac i Stefana živog vratili kući.

Postojale su sumnje da su pripadnici “zemunskog klana” bili umiješani u kidnapovanje Breninog sina, ali to nikad nije dokazano.

Podsjetimo, cijela javnost digla se na noge 23. novembra 2000, kad je tad osmogodišnji Stefan uguran u automobil ispred porodične kuće na Bežanijskoj kosi i odveden od porodice.