Lifestyle

Trikovi za jutarnje frizure za samo par minuta

138views

Brzo kovrdžanje

Ukoliko volite da je vaša kosa potpuno uvijena ili barem valovita, a nemate dovoljno vremena za uvijanje kose, (razumijemo vas, to bi značilo da se probudite dodatnih 45 minuta ranije ujutro), onda je ovo pravi trik za vas. Ubrzajte proces tako što ćete podići kosu u konjski rep koji ćete podijeliti na dva dijela. Potom uzmite uvijač ili peglu za kosu, te uvijte jedan pa drugi dio. Na ovaj način ćete dobiti lagane valove, koji super izgledaju, a za koje ne treba puno vremena, te pravljenje frizure ide puno brže nego pojedinačno uvijanje pramen po pramen.

Šampon za suvo pranje kose

Svi znamo da je šampon za suvo pranje spasilački proizvod za kosu ali zahtijeva vremena da se fino utrlja u tjeme tako da ne ostanu bijeli tragovi. Umjesto da čekate jutro, preporučujemo da suvi šampon nanesete uveče, prije nego što krenete na spavanje. U suštini, tjeme se najviše masti noću. Na ovaj način šampon će upiti višak masnoće dok vi budete spavali, a ujutro ćete se probuditi sa osvježenom i oživljenom kosom.

Prethodno uvijeni pramenovi

Ako ste ljubitelj uvijene kose i ekstenzija, ovaj trik je pravi za vas. Jednostavno uvijte ekstenzije noć prije, te ih odložite negdje da se frizura ne pokvari. Kada se probudite, sve što trebate jeste da umetnete ekstenzije u kosu. Vještačka kosa duže ostaje uvijena, tako da svoje ekstenzije možete iskoristiti nekoliko puta prije nego ih opet uvijete.

Na pola svezana kosa

Imate momente kada vam kosa ne stoji dobro puštena, ali ni kad je pokupite u rep ne izgleda puno bolje. Međutim, neuredan, na pola svezan rep je idealna frizura ovih dana. Pokupite gornji dio kose, te ga umotajte u punđu. Ovo posebno djeluje na kosi drugog ili trećeg dana nakon pranja, kada se ona malo izmasti, i pomoći će da se kosa bolje drži i da ima bolju teksturu.

Niska punđa s pramenovima koji uokviruju lice

Klasičan i elegantan stil kose, uz samo mrvicu napora, je niska punđa, savršena za ona jutra u kojima imate ekstremno malo vremena. Sve što treba jeste da pokupite kosu u punđu, pri dnu glave, a naprijed da ostavite nekoliko pramenova da biste dodali notu nježnosti vašoj frizuri. Ukoliko želite, možete i da uvijete pramenove koje ste ostavili van punđe, nakon čega ste spremni da zgrabite torbu i idete.