Nightlife

U rasprodanom BKC-u Sarajevo Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili publiku ostavio bez daha!

319views

Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili sinoć je u rasprodanoj dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu publiku ostavio bez daha.

Nazivaju ih uraganom na pozornici, poezijom u pokretu ili pak osmim svjetskim čudom, a  sinoć je sarajevska publika mogla doživjeti da je sve od navedenog istina.

Slavna baletna trupa u Sarajevo je stigla nakon niza koncerata u Hrvatskoj, gdje su dvije večeri rasprodali Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski u Zagrebu, a potom gostovali u Čakovcu, Splitu i Zadru, Beogradu i Ljubljani, a održali su i fenomenalan nastup u Budimpešti.

 

 

Raznolikost plesnih izvedbi, sjajni kostimi i fascinantna koreografija sinoć je opčinila sarajevsku publiku, dok su se na pozornici smjenjivali elegantni lebdeći nastupi plesačica i akrobatski nastupi plesača u ulogama ratnika. Na kraju gostovanja, publika je svojim euforičnim i dugotrajnim pljeskom nagradila ove jedinstvene umjetnike i plesače koji nastavljaju ovogodišnju svjetsku turneju u maju nastupima u rodnoj Gruziji, Azerbejdžanu i Kini!

Inače, Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili osnovan je davne 1945. godine, a u svojoj bogatoj karijeri, ovi su vrhunski plesači nastupili u Royal Albert Hallu u Londonu, milanskoj Skali, Metropolitan operi u New Yorku, Koloseumu u Rimu i drugim najprestižnijim svjetskim pozornicama.

 

foto: J.Cvitanić