Nightlife

Vodič za doček Nove godine u Sarajevu

Sarajevo, grad koji je 1984. godine ugostio Zimske Olimpijske igre, svake zime, tokom novogodišnjih praznika i zimskih odmora, vrvi posjetiocima i zanimljivom turističkom ponudom. Bilo da birate sadržaje u gradu ili na olimpijskim planinama, sigurno je da ćete u Sarajevu uživati.

2.8kviews

Javni doček Nove 2017 godine, koji organizuje Gradska uprava Grada Sarajeva, sa partnerima Kantonom Sarajevo, Turističkom zajednicom KS i gradskim općinama, organizovan je na Trgu Bosne i Hercegovine, u sarajevskom naselju Marijin Dvor, a preporučujemo i neke od klubova, restorana i hotela u kojima možete ispratiti staru godinu.

Trodnevni javni doček u blizini SCC-a počinje u 21:00 h, a prisutni će 30. decembra imati priliku uživati u nastupu mladih sarajevskih bendova i studenata Muzičke akademije Sarajevo, staru godinu će ispratiti uz koncert legendarnog Zdravka Čolića, dok će 1. januara nastupiti odlična Crvena jabuka.

Najveći zimski praznični događaj, Sarajevo Holiday Market, i ove se godine održava u parku Hastahana – prof. dr. Nijaza Durakovića na Marijin Dvoru, a počinje 6. decembra 2017. i traje sve do 13. januara 2018. Market svaku noć od 21:00h nudi večernje svirke, a u prazničnoj atmosferi PAN Winter Puba za novogodišnju noć nastupa Tamburaški ansambl Romansa.

Koncerti, žive svirke i partyji

Sarajevsko Narodno pozorište priprema tradicionalni Novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije, sa početkom u 19:30 sati, kojim će dirigovati hrvatski dirigent Tomislav Fačini.

Ljubitelji žive rock svirke mogu se zabaviti u clubu Underground, gdje će se za dobru atmosferu pobrinuti grupa Undergrounderi i DJ Sandy.

U Coloseum klubu nastupa Neno Murić sa bendom, dok u obližnjem S-One Sky baru, smještenom na krovnoj terasi hotela Courtyard by Marriott, za najluđu noć nastupa Lana Hamza.

Svirke za novogodišnju noć organizuju i drugi klubovi i ugostiteljski objekti, među kojima su: Mikser House, Ice Cocktail and Snack Bar, Tito, Jazzbina, Monument, Silver & Smoke…

Doček u hotelima i restoranima

Sarajevski hoteli i restorani u cijenu rezervacije većinom uključuju mjesto za sjedenje, gala večeru i piće dobrodošlice.

Goste hotela Radon Plaza u kongresnoj dvorani zabavljat će Fatmir Sulejmani, Amna Keskin i Alem Kadić & Band; Hotel Europe organizuje doček uz Berina Buturovića i bend; a u hotelu Holiday nastupa Enes Begović.

U hotelu Hills uživat ćete uz Halida Bešlića; u Spa hotelu Terme nastupit će Haris Džinović; dok u vogošćanskom hotelu Park svira srbijanski bend Slatki greh.

Pivnica HS priprema muzički program u izvođenju Nešada Selmana & Evropa Banda, a tamburaši će vas dočekati u Pivnici Sarajevo, restoranu Park Prinčeva i u restoranu Imidž – T.

Restoran Đulbašča u Novu godinu ući će sa orkestrom Nobs; u restoranu Prava priča zabavljat će vas Gori bend; dok u restoranu Nova Bentbaša svira tamburaški orkestar Etno band.

U restoranu Bijela Tabija očekuju vas nezaboravan pogled na grad i gurmanski specijaliteti.

Proslave na planinama

Tokom novogodišnjih praznika planinski smještajni kapaciteti su puni, baš kao i kamin sale i restorani. Bilo da ste na odmoru u nekom od hotela ili ste se uputili na planinu samo da bi proslavili ovu noć, svako može naći ponešto za sebe, jer hoteli na Trebeviću, Bjelašnici i Jahorini pripremaju raznovrstan program.

Na planini Trebević, živopisni Hotel Pino Nature u najluđu noć ulazi sa muzikom uživo.

Što se tiče Bjelašnice, u istoimenom hotelu nastupaju Kenan Hasić, Lejla Čaušević i Sead Hodžić, a muzika uživo i svečana večera dočekat će vas i u hotelu Han.

Najveća zabava na Jahorini održat će se ispred hotela Bistrica gdje će besplatan koncert za najluđu noć održati Željko Joksimović.

Hoteli na Jahorini pripremaju bogat program, pa će u klubu Koliba hotela Termag goste zabavljati Danijel Đoković, Milica Milić i Luna bend; u samom hotelu Termag nastupa Explosive band; dok u klub Lavina dolazi Balkan Beat Band.

Doček na Jahorini organizuje i bar Aparthotela Vučko, uz nastup Amela Ćurića.

Ako planirate svoj zimski odmor i doček Nove godine u Sarajevu ili na olimpijskim planinama, savjetujemo da unaprijed rezervišete ulaznicu ili smještaj na svojoj željenoj destinaciji.

Izvor: sarajevo.travel