Horoskop

Gde i kako koji horoskopski znak voli da putuje

700views

Bik voli da putuje s prijateljima, sopstvenim automobilom, Rak bi i zimu “prespavao” u toplijim krajevima, Vage obožavaju fensi destinacije, a Jarac voli da putuje vozom…..

Foto: Promo

OVAN

Uvek je za akciju, čak i na odmoru, a putovanje je za njega izazovnije od mesta u koje se uputio. Ne voli da putuje preko turističke agencije, već svojim kolima, jer može da se zaustavi gde hoće i kad hoće, pogotovo što rado vodi društvo sa sobom. Retko se žali na uslove puta, lako se prilagođava svemu. Odgovara mu odmor u okviru kojeg može da ide na sportske manifestacije (teniski turniri, fudbalske utakmice, auto trke).

BIK

Najviše voli da putuje s prijateljima, sopstvenim automobilom, jer može da stane gde hoće, predahne u nekom restoranu sa dobrom „klopom“ i domaćim vinom. Odličan saputnik pored kojeg nikada nećete biti ni gladni, ni žedni. Strpljivo bira destinaciju, raspituje se kako se ko gde proveo, ali gde god da ode, hvata ga nostalgija za kućom ili domovinom. Obično kasni jer ne zna šta da spakuje, a uvek nosi više stvari, da mu slučajno nešto ne “zafali”. Ljubitelj je prirode i sela, ali i Orijenta, privlače ga Maroko, Turska, Egipat.

BLIZANCI

Rođen za “leteći start”, uvek spreman za put koji dožiljava kao avanturu. Rado putuje avionom, mada mu je automobil, ipak, na prvom mestu,a muzika je sastavni deo putovanja.U inostranstvu se snalazi kao kod svoje kuće, tako da ni jezik ni nova kultura nikada nisu prepreka za njega. Najviše uživa u primorskim mestima poput Herceg Novog i venecijanskog Lida, voli Ameriku, Australiju, Novi Zeland, a njegove omiljene destinacije takođe su Milano, Venecija, Salcburg, skandinavski gradovi poput Kopenhagena i Stokholma. Posle 11. juna posebno će ih privlačiti letovanje u inostranstvu u malim mondenskim primorskim mestima (Herceg Novi, Nica ili venecijanski Lido).

RAK

Voli da letuje i na moru i na planini, a zimu bi “prespavao” u toplijim krajevima (npr. Kuba, Tunis).Privlače ga daleki gradovi i prekookeanske zemlje pa se dešava da deo života provede na nekom drugom kontinentu. Najradije putuje avionom, mada nema ništa protiv komfornog automobila sa “ful” opremom.Važno mu je da udobno putuje i što pre stigne tamo gde je krenuo, više voli privatan smeštaj nego hotel, a rado se odmara na obali jezera.Uživa da isprobava specijalitete i pića određenog podneblja. Žene nose više nego što im je potrebno, najviše kozmetike, ponekad i omiljenu šolju, jastuk, kako bi se i u nepoznatoj sredini osećala kao kod kuće.

LAV

Želi da zna koliko zvezdica ima hotel u koji ide, koliko traje let avionom, a prelistava atlase i turističke vodiče, pretražuje po Internetu, da bi bio “potkovan” kulturnoistorijskim podacima. Voli mondenska mesta gde će moći da se druži sa mnogo ljudi, jer mu je pored komfora važan i provod. Obavezno zaboravlja da spakuje ili ponese nešto važno pa mora da se vraća. Retko kad zaluta, čak i ako se prvi put nađe u nekom gradu ili zemlji, a strane jezike upija slušajući. Muškarac Lav voli sportska takmičenja, kockarnice i festivale piva.

DEVICA

Spremi za čas, naročito ako putuje udobnim kolima, negde gde voli. U inostranstvu se uglavnom oseća kao od svoje kuće, naročito ako odabere kutak u kojem mu je sve potaman. Na primer u nekoj bašti u centru grada, gde prelistava dnevnu štampu, ispija kafu i posmatra prolaznike. Ne voli mnogo da pešači, a strani jezici obično mu nisu problem. Žena Devica ne voli da sprema u poslednjem trenutku, a osim putne apoteke često ponekad ponese i čaršav, jastučnicu, jer se grozi hotelskih kreveta. Ako hoćete da je usrećite, odvedite je na kolače u jednu od bečkih ili budimpeštanskih poslastičarnica.

VAGA

Uvek raspoložena da otputuje, pobegne od svega i skloni se na neku “fensi” destinaciju. Ima poluspakovan kofer, žene čak i neseser sa kozmetikom, ništa je ne može iznenaditi. Najradije putuje avionom, može i kolima, samo da je udobno. Najbolje se opušta u morskom ambijentu ali rado spaja lepo sa korisnim kao gost muzičkih i filmskih festivala i modnih revija na koje uglavnom uspeva da se “prošvercuje” preko veze. Voli da putuje avionom, jer tako najbrže stiže uglavnom na neko mondensko mesto (idealne destinacije posle 11. juna su Rim, Milano, Pariz, Nica i Kan). Rado komunicira sa mlađim saputnicima i uživa u “šopingu”, a najvažniji deo njenog prtljaga je garderoba za večernji provod (diskoteka, kazino).

ŠKORPIJA

Putuje tamo gde ona hoće i kad ona hoće. Ne podnosi komentare ni dobacivanja saputnika u automobilu, ako ona vozi. Uvek dobija najbolje, pošto zna šta želi: najbolji apartman, najbolje mesto u avionu, najboljeg vodiča – sve mora savršeno da funkioniše. U protivnom se buni i dobija šta hoće. Muškarac Škorpija je kao stvoren za romantične avanture na prekookeanskim krstarenjima, mada nema ništa protiv obilaska evropskih metropola. Voli između ostalog Italiju, Holandiju, Kanadu, SAD, posebno Rio de Žaneiro. Obožava uzbudljiva krstarenje prekookeanskim brodovima gde sa partnerom može da uživa u aromatičnim koktelima, luksuzno opremljenim kabinama i noćnom kupanju.

STRELAC

Odgovara mu safari u Keniji isto kao i auto trke u Budimpešti, njegovi koferi uvek su poluspakovani, a on spreman da krene bilo gde, što dalje to bolje – biće spreman za tili čas, samo da je nešto novo, samo da bude uzbudljivo. Nosi malo stvari, ali dovoljno novca, pa na licu mesta dokupi ono što mu je potrebno. Na prvi pogled deluje kao idealan saputnik, ali ume da se izgubi u nepoznatom pravcu. Putovanja su mu u krvi, a Portugalija i Španija (Palma de Majorka, Ibica) dobar izbor za odmor u julu, a Tunis početkom septembra.

JARAC

Voli da putuje na pomalo starinski način, vozom, po mogućstvu Orijent Ekspresom, na primer do Grčke ili Turske; važno je da oseća sigurnost, udobnost i bezbednost na putu, da može da razgovara sa pametnim saputnicima, dok u stvari priželjkuje avanturu i mašta o ljubavnoj romansi sa tajanstvenim strancem. Voli Irsku, Škotsku i Veliku Britaniju, zbog istorijskih zamkova, ali i drevne civilizacije Anda, Perua, Tibeta i Meksika. Pre polaska, raspituje se o svemu kod onih koji su tamo već bili i obično muku muči s pakovanjem. Mašta o romantičnom letnjem odmoru udvoje na nekoj planini, a tokom zime u egzotičnom Maroku.

VODOLIJA

Obožava da putuje, ali ne toliko preko turističke agencije već u sopstvenom aranžmanu. Ne voli organizovana grupna putovanja, ali se uvek sprijatelji sa većinom putnika. Brzo se pakuje, nosi onoliko koliko joj treba. Na aerodrom ili stanicu stiže u poslednjem trenutku. Najviše voli da putuje svojim autom, udvoje ili sa prijateljima, ali ume i da otputuje iznenada, a da se pre toga nikome nije javila, i brzo se organizuje kad treba da krene gde je naumila. Idealne destinacije ovog leta za nju su Rusija (Sankt Peterburg) i SAD (Njujork), Tunis.Privlače je i Rusija, Mongolija, Kina, Njujork, Pariz, Amsterdam.

RIBE

Najviše voli krstarenja ali često putuje i u privatnom aranžmanu, i to kod rođaka, pa produžava boravak, ako joj se tamo dopadne.Obično pravi haos od pakovanja, ali na putu ne zvoca mnogo, iako je konformista.Gde god da ode, uvek se snađe, a voli opuštenu atmosferu. Muškarcu Ribi dovoljan je pravi štimung, omiljeno piće, muzika i atraktivne plesačice, pa da zaboravi kada treba da se vrati.Na put kreće s namerom da “napuni baterije”, a obično se vraća zaljubljena. U stanju je da putuje i same kako bi se negde dobro odmorila, na primer na Malti, Sardiniji, Maldivima, Nju Orleansu, Floridi. Voli takođe Maltu, Azurnu obalu, Kubu.

Foto: Promo