Lifestyle

Proleće donosi novi TREND kose (FOTO)

430views
ŽENE ĆE LUDETI ZA OVOM NIJANSOM 

Sa prolećem dolazi i trend svetlije kose

Svedoci smo da se u svetu mode i stila trendovi ponavljaju.Izuzev ponavljanja trendova primećuje se i da sa smenom godišnjeg doba, žene često imaju potrebu da promene i kolotir, najčešće u svetliji ton.

Zbog pandemije nije lako predvideti koji će biti trendovi, ali kada su bjuti trendovi u pitanju situacija je jasnija. Već se zna da će negovana kosa ostati prioritet, sa obaveznim ’sjajnim’ efektom.

Frizer Dejan Stefanović za Grand online kaže da je izvesno da će ovog proleća biti u trendu balajaž tehnika farbanja i da za nju birate boje koje se ne razlikuju mnogo od vašeg prirodnog kolorita jer na taj način mesecima nećete morati da posećujete salon.

ipiccy_image (7).jpg

 Promena boje iz tamnije u svetlije je poprilično rizična zato što podrazumeva da kosa bude negovana i zdrava da bi mogla da podnese poprilično agresivan tretman koji je očekuje, ali važno je istaći da se to radi postepeno i sa mnogo pažnje i kontrole kose, u smislu kako ona reaguje. Isto tako važno je voditi računa i kojom farbom je kosa prethodno tretirana, kako bi se uskladila sa prelivima – kaže Dejan.

Ipak, ukoliko je kosa tretirana kanom, ističe Dejan, ne postoji mogućnost da se kosa prefarba u svetlije sve dok ne izraste prirodna boja kosa.

– Same tehnike prelaska iz tamnijih u svetlije nijanse zavisi od želja i zamisli devojaka i svakako se prilagođava, ali i konsultacija je neophodna pre samog postupka.

ipiccy_image (9).jpg

Dejan je primetio da sa dolaskom prolećnih temperatura žene radije prelaze u svetlije tonove, pa dodaje da će oni biti sigurno trend ove sezone  -Jedno je sigurno, svetliji tonovi, boja meda će biti aktuelni. Primetio sam i sa promenom boje kose, češće iz tamne u svetlu nijansu, žene su nekako raspoloženije, deluju odmornije, tako da izuzev što je i trend to je i moja preporuka.’

Da li ćete se odlučiti za svetlu karamel nijansu, med nijansu ili potpuno plavu na vama je da odlučite. Dobro izanalizirajte šta pristaje vašem tenu i licu, a onda pokažite svima svoje novo izdanje!

ipiccy_image (10).jpg

Izvor: Grand online