Zanimljivosti

Gradovi budućnosti (FOTO)

89views
Foto: Promo
Las Vegas
Dok je za prva četiri mjeseca ove godine u SAD zaposlenost porasla za 1,6%, zaposlenost u Las Vegasu porasla je za 7%. Smatra se najbrže rastućim gradom u Americi i odavno se ne oslanja samo na biznis igrama na sreću. Zahvaljujući kazinima koji rade 24 sata, grad je u mogućnosti da razvija svoju infrastrukturu i nove poslove kako bi se zadovoljio istančani ukus posjetioca.

Minhen
Minhen je grad u Njemačkoj koji vrijedi kao primjer svim drugima jer još uvijek ima posla, priroda je očuvana i čista, a minhenski Oktoberfest svake godine privuče veliki broj turista i predstavlja jedan od najznačajnijih događaja grada. Stoga mnogi Minhen nazivaju “njemačka Kalifornija“.

London
London je grad u Evropi sa najbržim razvojem. Za takvo stanje postoji mnoštvo razloga – mnogi strani investitori svoj novac ulažu upravu u Londonu jer predstavlja centar evropske ekonomije; svi bitni putevi u svijet prolaze kroz London; država najviše ulaže u glavni grad. Redakcija magazina Newsweek smatra da London iz godine u godinu postaje sve veća konkurencija za New York.

Moskva
Moskva kao magnet privlači slavne i bogate iz cijeloga svijeta. Iz svih krajeva svijeta ljudi dolaze kako bi u Moskvi izgradili novi život. Prema navodima Newsweeka, samo je u 2005. i 2006. godini izgrađeno 3 miliona kvadratnih kilometara novog životnog prostora. U Moskvi živi 25 milijardera.

Fukuoka
Fukuoka je grad koji predstavlja ulazna vrata za Aziju. Fukuoka je glavni grad Kyushue, a mnoge velike marke kao što je Toyota, Sony, Toshiba i Canon investiraju u projekte i poslove u ovome gradu. Pored toga, grad se može pohvaliti bogatim kulturnim naslijeđem. Naime, 2000 godine duga historija godišnje privuče veliki broj turista.