Lifestyle

Intenzivan seks može rastopiti čak 350 kalorija, a tek da vidite koje poze tope najviše

423views

Seks može biti tjelovježba, i to jako ugodna, tvrdi GolfSupport.com koji je proveo studiju na 112 britanskih parova kako bi istražili koje seks radnje zahtijevaju najbolju fizičku kondiciju, a koje su ipak za one ljenije.

Ukoliko se pitate koja seks poza će vam pomoći da sagorite najviše kalorija, to je definitivno čučanj, ističu stručnjaci, jer on troši od 188 do 224 kalorija u satu, ovisno o brzini i intenzitetu, piše Daily Mail.

Vrlo intenzivan seks može rastopiti čak 350 kalorija što je kao pola sata trčanja na traci.

Najviše mišića u tijelu aktivira najklasičnija poznata poza, ona misionarska, ali to vrijedi samo za muškarce. U ovoj pozi muškarac će za pola sata seksa umjerenog tempa potrošiti 143 kalorije, a žena samo 44.

Želi li žena potrošiti više kalorija, tada treba podizati stražnjicu prema partneru i spuštati je, prateći njegov ritam. To je odlično i za toniranje mišića nogu, stražnjice i stomaka.

Također, i oralnim seksom gubite na težini, otopit ćete oko 100 kalorija za pola sata, što je kao pola sata hodanja ili 15 minuta vježbanja u teretani.

U ovom slučaju muškarac gubi vrlo malo kalorija, a žena prosječno 122. U ovoj pozi žena prosječno sagori 98 kalorija, a muškarac 151. Ukoliko žena želi izgubiti više, tada bi se trebala rukama osloniti na zid, jer će na taj način trošiti 118 kalorija. Osim toga, jačat će mišiće ruku i ramena.

Želi li muškarac sagorjeti više kalorija, do 211, treba ubrzati tempo. Žena će u ovoj pozi potrošiti 116 kalorija i povećati fleksibilnost mišića, dok će muškarac sagorjeti 127 kalorija.

Iako ova poza nije previše aktivna, tokom ovakvog načina vođenja ljubavi žena potroši 103 kalorija, a muškarac 113.

Dobar izbor poza koja najviše troše za žene su i kaubojka te obrnuta kaubojka. Stručnjaci kažu da žene koje dožive orgazam potroše više kalorija od onih koje do vrhunca ne dođu. Zato, pobrinite se da vođenje ljubavi završi sretno.