Zanimljivosti

MOĆNI AFRODIZIJAK: Napitak koji topi kilograme i poboljšava seks

Da, da, dobro ste pročitali naslov da postoji napitak koji utiče na smanjenje kilograma, a ujedno je i afrodizijak koji subjektivno podstiče seksualnu želju. I reč je o cimetu. 

Naime, cimet je poznat kao biljka s izuzetnim lekovitim svojstvima, a u kombinaciji s medom – čini čuda za masne naslage. Cimet dijeta jedna je od najpopularnijih, a njen zaštitni znak je slatki napitak koji čisti organizam, pomaže u mršavljenju, ali i više od toga, podstiče seksualnu želju i nagon.

sunset-g3cb1f59af_1920.jpg

Konzumiranjem cimeta grejete telo i, s druge strane, seksualni nagon. Cimet takođe može pomoći u normalizaciji nivoa šećera u krvi.

Tokom ispijanja ovog napitka, u početku ćete primetiti da se creva češće prazne i da imate više energije. A sve što treba da uradite jeste da pomešate cimet, med i vodu.

Priprema:

Vodu (250ml) staviti na kuvanje do tačke ključanja. Ne treba da provri, jer će se sva svojstva cimeta izgubiti. U šolju staviti kašičicu cimeta u prahu i preliti vrućom vodom. Dobro promešati i ostaviti 15 minuta da se prohladi. Dodati 2 kašičice meda i promešati. Dobićete napitak koji podseća na čaj, a miriše na kolače sa cimetom.

Čaj od cimeta i meda najbolje je da konzumirate ujutru i uveče, znači pre doručka i pre spavanja. Možete da popijete pola šolje ujutru na prazan stomak, a drugu polovinu uveče, pola sata pre spavanja.

bed-g1d30c1c5a_1920.jpg

Foto: Pixabay