Lifestyle

Zašto je dobro ujutru popiti limunadu

998views

Limun je prije svega poznat kao biljka koja je puna vitamina C, štiti od gripa i poboljšava imuni sistem organizma. Međutim, za zdravlje ljudi je izuzetno bitno da se svaki dan započne sa toplom čašom limunade. Pogledajte koje su to sve zdravstvene prednosti limunade.

Foto: Promo

1.    Poboljšava varenje
Za toplu vodu se zna da stimuliše organe za varenje. Ali za limunadu se vjeruje da stimuliše i čisti jetru. Takođe, ona pomaže organima za varenje da se izbore sa kiselinom i eliminišu je iz organizma.

 

2.    Alkalizator tijela
Ako imate problema sa hroničnom ph neravnotežom i osjetljivi ste na bolesti onda Vam limunada može pomoći. Ona je odličan alkalizator i uspostavlja ph ravnotežu tamo gdje treba.

 

3.    Pomaže u detoksikaciji
Limunada je prirodni diuretik što znači da pomaže Vašem tijelu da zajedno sa viškom tečnosti izbaci i toksine iz organizma. Limunska kiselina takođe povećava dejstvo enzima koji stimulišu rad jetre.

 

4.    Daje potrebnu energiju
Vjerovali ili ne, limunada je idealna zamjena za prvu jutarnju kafu. Hidrira, obezbjeđuje dovoljno kiseonika i daje potrebnu energiju za lijep početak dana.

 

5.    Obezbjeđuje zdravu kožu
Ukoliko svako jutro popijete limunadu koža će Vam biti zdrava i lijepa. Tajna je u vitaminu C koji ima ključnu ulogu u održavanju zdrave kože i takođe je antioksidant i dobar je u borbi protiv starenja kože.