Lifestyle

Sedam savjeta da vratite strast u krevetu

1.1kviews

Sasvim je normalno da nakon dugogodišnje veze ili braka izgubite volju za seksom ili bar da je želja za njim sve manja. Obično je razlog za to ista seksualna rutina i to što ste dopustili da uđete u kolotečinu.
Međutim, uz malo truda i savjete seksologa možete vrlo brzo probuditi strast u krevetu. Seksologinja Simone Bienne za Cosmopolitan savjetuje da radite ovih sedam stvari.

Budite iskreni

Ako vam je dosadno u krevetu, glasno i jasno to recite svom partneru. Međutim, i kada govorite partneru da vam je seks s njim dosadan, uvijek pokušajte istaknuti pozitivne stvari u vašem odnosu poput: “Zaista volim način na koji vodimo ljubav, ali bih rado probala nešto drugačije, šta misliš o tome?”. Ako se oboje složite da vam je seks dosadan predložite mu da isprobate nešto sasvim novo i uzbudljivo u spavaćoj sobi.

Promijenite rutinu

Kako mnogobrojne statistike pokazuju, parovi najčešće koriste samo tri poze u seksu. Zapamtite da je uvijek važno imati veliki repertoar seksualnih poza i povremeno ih mijenjati. Vodite ljubav u kupaonici pod tušem, imajte seks vikend i uvedite kreativne scenarije u vaš seksualni život.

Izađite iz okvira

Rutinski seks jednostavno nije dovoljan. Već nakon prve godine braka ili veze morate uložiti mnogo truda u seksualni život, bar jednako onoliko koliko birate pravu odjeću za sebe. Zapamtite, vaš najveći spolni organ je vaš mozak, a ne ono što imate između nogu. Ne bojte se prepustiti željama i probati nešto novo. Kažite vašem parteru sve seksualne fantazije, jedna će mu se sigurno svidjeti.

Slušajte svoje želje

Ne stavljajte se u bilo koju vrstu seksualne situacije koju ne želite. Ako niste raspoloženi za seks, jednostavno to recite svom partneru. Recite mu i da vam se ne sviđa poza u kojoj imate seks. Slobodno se prepustite sebi i upoznajte svoje tijelo.

Ne kritizirajte partnera

Ako ste nezadovoljni seksualnim životom, nikako ne biste smjeli za to kriviti samo svog partnera. Zapitajte se radite li vi nešto pogrešno. Suočite se s izvorom problema i pokušajte ga riješiti.

Vrijeme i prostor za seks

To što su se vaše životne okolnosti promijenile (vjenčali ste se ili imate djecu) ne znači da bi se vaš seksualni život trebao promijeniti. Uvijek nađite vremena za seks. Izađite u novi restoran, kupite novo seksi rublje, riješite se nereda u spavaćoj sobi i pretvorite je u sobu zadovoljstva.

Pokažite i recite

Pokažite partneru ono što vam se sviđa. Ne očekujte da će vam on čitati misli. Ako vam je dosadno, mijenjajte stvari, promijenite položaj, mjesto i vrijeme. Pokušajte se dodirivati na sasvim drugačiji način nego što ste to radili prije, vodite ljubav u kabini za presvlačenje, na plaži ili na zadnjem sjedištu auta.
Izvor: Klix.ba