Zanimljivosti

Najluksuznija letovališta na Mediteranu (FOTO)

784views

Mediteransko područje poznato je po velikoj obali, divnom Sredozemnom moru, kao i mediteranskoj klimi, koja mesta smeštena na obali čini savršenom letnjom destinacijom. Mediteranska letovališta tako predstavljaju omiljenu destinaciju za letovanje Evropljana, ali i turista iz celog sveta.

Ipak, s obzirom na to da na Sredozemno more izlazi veliki broj država, sa svojim velikim obalama pretvorenim u letovališta i najrazličitijim kulturnim i istorijskim obeležjima, teško je odlučiti se koje tačno posetiti.

Odlučili smo da vam olakšamo potragu i predstavimo vam nekoliko najluksuznijih letovališta Mediterana.

Kapri, Italija – mesto spajanja italijanskog šarma i luksuza

Kapri je fotogenično italijansko ostrvo, smešteno na prelepom Napuljskom zalivu, do koga možete doći samo trajektom (mada možete i privatnom jahtom ili helikopterom). Kapri nije slučajno poznat kao omiljena letnja destinacija svetskog džet-seta. O luksuzu ovog letovališta dovoljno je da istaknemo to što je Kapri omiljeno letovalište Džeki Kenedi Onasis.

Foto: Promo

Sofisticiran i šarmantan, uz poseban italijanski šmek, Kapri već na prvi pogled na neverovatne pejzaže ostavlja bez daha. Ako želite da osetite ukus maksimalnog luksuza, opredelite se za Capri Tiberio Palace Hotel (5*), gde ćete uživati u ispijanju savršeno ohlađenog šampanjca na terasi sa pogledom na Sredozemno more.

Monako, Francuska rivijera – glamur na svakom koraku

Monako, poznat i kao druga najmanja država na svetu, nalazi se na Azurnoj obali, pa pripada čuvenoj, luksuznoj Francuskoj rivijeri. Sigurno ste već čuli za ovo glamurozno mesto, ako ni zbog čega drugog, onda zahvaljujući Grand Prix prestižnoj trci Formule.

Šetajući Monakom, vrlo je moguće da ćete naići na nekog svetski poznatog glumca, biznismena ili neku drugu popularnu zvezdu i to ne treba da čudi – svetski džet set obožava da letuje u Monaku, a najčešće vreme provodi na svojim jahtama, kraj same obale Monaka.

St. Tropez, Francuska rivijera

Na glamuroznoj i veličanstvenoj Azurnoj obali, St. Tropez je posebno popularan! Podseća na Monako, kao i svi luksuzni delovi Francuske rivijere, pa je bezbroj jahti i tirkizno-plavo more, uz restorane i hotele najvišeg kvaliteta, ono što su njegove glavne odlike.

Primećeno je da St. Tropez nešto više vole parovi, pa na njemu često letuju Victoria i David Beckham, Beyonce i Jay-Z, Angelina Jolie i Brad Pitt (pre razvoda), kao i mnogi drugi popularni parovi. Obavezno posetite najpoznatiju plažu, Plage de Pampelonne, koja je poznata po ekskluzivnim privatnim klubovima i prostranstvu sačinjenog od najsitnijeg belog peska.

Santorini, Grčka – spoj beline luksuznih kuća i tirkizne boje mora

Još jedna letnja destinacija koja odiše luksuzom, ali ovog puta nalazi se na Balkanu – u Grčkoj! Poznata po ogromnom broju ostrva i najlepšim plažama sveta, cela Grčka izuzetno je primamljiva turistima, posebno onim koji su u potrazi za luksuzom, jer ona ga ima “za izvoz”!

Santorini je jedno od tih luksuznih ostrva Grčke, a toliko je lepo da se nalazi među najfotografisanijim letnjim destinacijama na svetu! Belina kuća i tirkizna boja mora, uz najbolje grčke specijalitete i vina zaista ceo doživljaj posete Santorinija čine neverovatno luksuznim iskustvom!

Ako ste upravo u potrazi za luksuznom destinacijom za letovanje na Mediteranu, sigurno smo vam olakšali – koje god od ovih letovališta odaberete, svakako se nećete pokajati!