Zanimljivosti

Devet aplikacija koje će vam pomoći da umirite um i riješite se stresa

Da, da, uvijek nam govore da se trebamo udaljiti od tehnologije kako bismo se potpuno opustili i odmorili um, no neke nam mobilne aplikacije u tom opuštanju itekako mogu pomoći

861views
Radi se o aplikacijama koje nas uče meditirati, podsjećaju nas da tijekom dana uzimamo pauze i duboko dišemo kad smo pod stresom.

Neke od njih nam pomažu fokusirati se ili pak pozitivno razmišljati, a baš sve nam mogu pomoći da se brže i lakše opustimo i naučimo prihvatiti stvari koje ne možemo promijeniti. Otkrijte ih u nastavku.

Headspace

Headspace je odlična aplikacija koja nas uči meditaciji. Počinje s 10 besplatnih vježbi koje vas uvode u svijet meditacije i uče toj spasonosnoj vještini, dok se za ostale vježbe treba pretplatiti.

10% Happier

I ovo je još jedna plikacija za meditaciju uz koju ćete naučiti da meditacija nije ono čime ste ju do sada smatrali. Ona je vještina kojom učimo promatrati svoje osjećaje i prihvatiti ih, posebno ako ih ne možemo promijeniti.

Breethe

Ova aplikacija pruža privatnog trenera meditacije, ali i nudi rješenja kako se nositi s anksioznošću ili pak problemima na poslu.

Stop, Breathe & Think

Uz Stop, Breathe & Think naučit ćete racionalnije gledati svoje osjećaje, pravilno disati kako bi se opustili pa i meditirati kao i s gore spomenutim aplikacijama.

The Calm

The Calm je pak aplikacija koja nudi umirujuće vizuale i citate, ali i pomaže kod meditacije te ima kalendar pomoću kojeg možete pratiti svoj napredak.

Aura

Ova je aplikacija sasvim personalizirana tako da na početku rješavate test o svojim navikama nakon kojeg dobivate osobni plan za meditaciju.

Smiling Mind

SMiling Mind je neprofitna organizacija koja promovira praksu meditacije kod djece i odraslih. Nudi 10-minutne vježbe koje su sjajna pomoć kod anksioznosti, stresa i sličnih problema suvremenog doba.

Omvana

Omvana pruža niz snimljenih vođenih meditacija koje pomažu kod koncentracije, opuštanja pa i spavanja. Na njoj možete slušati i inspirativne govore, ali i priče za laku noć koje će vas umiriti.

Buddify

Ova aplikacija pretvara ured, tramvaj ili bilo koje drugo mjesto na kojem se nalazite, u savršeno mjesto za meditaciju. Pomoći će vam opustiti se i riješiti se stresa.