Paparazzo

Podignuta optužnica protiv Tonyja Cetinskog zbog saobraćajne nesreće

Prema izvještaju pulskog Općinskog državnog odvjetništva Cetinski se tereti da je 3. novembra 2017. oko 13:55 sati upravljao vozilom kolovozom Puste ulice u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama. Cetinski se tereti da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, kao i svjestan da takvom vožnjom u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, a olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći.

Također, Cetinskog terete da nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na kolovozu Puste ulice već je vozilom prešao iznad tijela pješaka (1955.) koji je na leđima ležao na kolovozu narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja.

Foto: Promo

Ubrzo nakon podizanja optužnice oglasio se i Cetinski.

“Dragi moji evo opet kreće val javnog linča povodom pokrenute optužnice. Hvala dragom Bogu da je podignuta jer ću tako napokon doći do prilike obraniti se. Za sada se neću braniti javno u medijima jer je to nemoguća misija ali i da ne bi utjecao na dalji rad suda te neću zamjeriti nikome ko određuje te krive naslove i pokreće na linč. To ću ostaviti za neka druga vremena i za Svevišnji sud. Nisam ja taj koji sudi. Samo je jedan Svevišnji pred kojim ćemo svi jednog dana odgovarati.
Naravno da smatramo da navedeno u optužnici nije točno te ćemo sve dokazati na sudu. Napokon”, napisao je Cetinski na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, u nesreći je preminuo Ibrahim Kevljanin iz Rovinja. Index.hr piše da je vještačenje trajalo jako dugo, naročito zbog činjenice da se nije znalo je li Kevljanin stradao dok je hodao, sjedio ili ležao na kolovozu, kao i činjenice je li bio u alkoholiziranom stanju ili ne. Sam Cetinski je izjavio da nije vozio brzo jer je po toj ulici to praktički nemoguće zbog njezine širine i uvjeta.