Lifestyle

Top tri načina za odstranjivanje celulita

890views

Riješite se narandžine kore do ljeta.

 

Foto: Promo

 

Sa toplijim danima i oskudnijom odjećom nažalost nas čekaju i neki problemi. Tokom zime se skupilo nekoliko kilograma viška, ali uz malo vježbe oni se mogu lako riješiti.

Veći problem mogao bi biti jedan od najgorih neprijatelja ženskog roda. Da, riječ je o celulitu koji ponekad pokvari pogled na naše noge u kratkim suknjicama, ili  na guzu u kupaćem kostimu.

Ipak, Ramona Braganza, fitness trener hollywoodskih zvijezda (Halle Berry, Anne Hathaway, Jessice Albe…) ima za vas savjete kako da se riješite narandžine kore:

 

1. Voda

Važno je da vaše tijelo uvijek ima dovoljno vode, kako bi se iz organizma uspješno izbacili štetni toksini. Zbog toga će vaša koža biti i ostati glatka.

 

2. Kreme

Postoji velika količina novih krema i losiona koji vam mogu pomoći da vaša koža izgleda ljepše i zategnutije. Ramona Braganza predlaže ‘Mamma Mio Get Waisted’, kremu koja pomaže u sagorijevanju nakupljenih masnih ćelija i smanjuje celulit.

 

3. Kretanje i vježba

Naravno da bez vježbe nema ništa. Posebno su korisne vježbe snage koje poboljšavaju kompoziciju tijela jer spaljuju masnoću (a od masnoće se zapravo i sastoji celulit). Osim toga, takve vježbe jačaju i mišiće, zbog čega koža postaje zategnutija.