Lifestyle

Tri sastojka za otklanjanje mrlja i izbjeljivanje zuba

613views
Donosimo vam tri sastojka koja će otkloniti mrlje i izbijeliti vaše zube.

Kurkuma

Ovaj narandžasti začin se najčešće prodaje u obliku pudera koji se pravi mljevenjem korijena biljke. Upotreba je jednostavna, kurkumu pomiješajte s pastom za zube i istrljajte zube četkicom. Isperite usta i zatim operite zube samo pastom. Da bi se postigao željeni efekt, idealno je prati zube kurkumom jednu sedmicu.

Ilustracija: Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Soda bikarbona

Nakon korištenja sode bikarbone vaši zubi će biti glatki, čisti i sjajni. Umočite četkicu u sodu i dobro istrljajte zube. Okus nije baš najbolji pa ako vam smeta dodajte nekoliko kapi ulja mente. Korištenje ove metode jednom ili dva puta sedmično je veoma efektivno. Za bolje rezultate poželjno je praktikovati ovu metodu 4-6 sedmica.

Ilustracija: Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Aktivni ugljen

Kao i kurkuma, ovo je još jedan od sastojaka koji će vam obojiti usta – ovaj put u crnu boju, ali je potpuno vrijedno truda. Nemojte koristiti stari ugljen za ovo, jer mora biti aktivan, zato što više apsorbira. Aktivni ugljen se koristi za uništavanje toksina te se čak koristi u hitnim situacijama prilikom ispumpavanja stomaka.

Ilustracija: Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Može se kupiti u kapsuli koju otvorite i istresete u posudicu. Umočite četkicu i istrljajte zube. Isperite usta nakon ovog postupka i budite oprezni jer ugalj ostavlja fleke na svim površinama.

Praktikujte ovo svaki dan u toku jedne sedmice, jer će ugalj kroz sedam dana otkloniti fleke s vaših zuba.