Showbiz

IBRO BUBLIN obradovao fanove u Švicarskoj

1.1kviews

Jedan od najpopularnijih pjevača mlađe generacije i pobjednik „Zvezda Granda“, mladi sarajlija Ibro Bublin, sve brže i brže osvaja region i svijet. Jedan je od najtraženijih bh. pjevača u dijaspori, a ta njegova popularnost mogla se vidjeti i u švicarskom gradu Zoffingenu na tamošnjoj Internacionalnoj folklorijadi.

Brojni učesnici

Ovu sada već tradicionalnu folklorijadu organiziralo je KUD „Sevdah“ iz grada Oberentfeldena. Predsjednica društva Sabina Rendić, a koja je rodom iz Tuzle, i ove je godine zajedno sa svim članovima „Sevdaha“ organizirala folklorijadu koja bi mnogima mogla biti za primjer kako se radi i organizira jedna takva zahtijevna manifestacija.

Na ovoj folklorijadi učešće je uzelo 17 folklornih društava iz Švicarske, Njemačke, Holandije, BiH kao i iz Slovenije. BiH su ovaj put dostojanstveno predstavljali KUD“Mladost“ iz Kladnja, te KUD „Bukinje“ iz Tuzle. Iz Slovenije su došli folkloraši KUD „Behar“ iz Kopra,a iz Holandije „BiHRO“ iz Roertdama, Njemačku su predstavljala društva iz Hanau-a, Göppingena, te Mladi Biseri“ iz Štuttgarta.

Naravno zanimljiv nastup imala je folklorna sekcija domaćina, baš kao i njihova  dramska sekcija.

Osim Ibre Bublina nastupao je tu večer i mladi pjevač iz Velike Kladuše Admir Ibričić, kao i Izvorna grupa „Mustafa i jarani“, a posebno je oduševio nastup mlade sarajke i učenice drugog razreda Muzičke škole u Sarajevu Iman Pašić, koja je fenomenalno otpjevala dvije sevdalinke „Mila majko šalji me na vodu“ i „Jutros mi je ruža procvjetala“.

Odmah po dolasku Ibru su okupirali njegovi fanovi koji su ga sa velikim nestrpljenjem čekali.

Tako je djevojčica Sara koja je stala pored Ibre da se slika s njim, od uzbuđenja odjednom počela da se trese i da plače.

Ja jednostavno ne mogu da vjerujem da sam upoznala Ibru i da stojim pored njega. Oprostite mi za moje suze, ali to je jednostavno tako – rekla nam je Sara.

Noć u Švicarskoj mnogi će da pamte još dugo, a tu večer jos jednom je dijaspora BiH u Švicarskoj pokazala da ne zaboravlja porijeklo zemlje iz koje dolaze kao i običaje.

Izvor: expressmag.ba